hur man gör solpaneler från scratch

hur man gör solpaneler från scratch

På grund av stigande energikostnader och oro över de miljömässiga konsekvenserna av att använda fossila bränslen , har det funnits ett förnyat intresse för ren , förnybar energi, såsom solenergi . Med hjälp av olika metoder för att försöka utnyttja kraften i solen har länge varit ett mål för människan . Ett sätt att solen kan användas är av solpaneler som omvandlar solljus till elektricitet . Detta är något som du kan göra hemma , och kan också göra ett bra vetenskapligt projekt för dina barn

Du behöver : .
Sheet av koppar blinka.
Plåt sax .
Sandpapper eller stålull.
Elspis eller värmeplatta .
2-liters läsk flaska.
2 krokodilklämman leder.
Microammeter .
Bordssalt.
Vatten.


1 .
Klipp till en bit kopparplåt samma storlek som den brännare som du kommer att använda .
2 .

Tvätta koppar med en mild lösning av tvål och vatten för att avlägsna fett eller olja , torka sedan koppar . Ta bort alla korrosion på ytan av koppar genom att lätt slipa det med sandpapper .
3 .
Placera koppar ovanpå brännaren och vrid brännaren till den högsta inställningen . Låt koppar koka en halvtimme . Detta gör att koppar för att framställa en tjock svart lager kopparsulfat oxid .
4 .
Stäng av brännaren och låt koppar svalna till rumstemperatur . Ta bort kopparsulfat oxid genom att försiktigt tvätta bort det under vatten . Se till att hantera koppar noga eller du kan skada plåten.
5 .
Klipp annan bit av kopparplåt så att det är samma storlek som den första delen .
6 .
Skär av toppen av plast läsk flaska .
7 .
Bend både ark av koppar , så att de passar in i inre kanten av läsk flaska . Fäst ark till motsatta sidor av läsk flaska med krokodilklämmor och se till att de två arken inte röra .
8 .
Anslut ledningen av klippet som är knutna till den rena bit av koppar till den positiva polen av microammeter och leda bifogas kopparförening oxid blad till den negativa terminalen . Den microammeter är en anordning som kan mäta små mängder elektricitet .
9 .
Rör 2 msk salt i varmt kranvatten . Häll denna lösning i plastflaska tills det är ungefär en tum under krokodilklämmor . Bli inte klippen blöt .
10 .
ta enheten i solen och titta på behandlingen av microammeter att se hur mycket el som genereras.


Relaterade artiklar


hur man öppnar en Frigidaire bricka för reparation
hur man rengör en Black & Decker digital järn
hur man sätter ett bälte på en MAYTAG gas torktumlare
felsökning varmvattenberedare
hur man byter en Kenmore vattenfilter
tank vs tankless varmvattenberedare
Hur justerar jag Somfy Fönstermarkiser ?
ersätta en gas torktumlare vent
hur man tråd en elektrisk värmare bottenplatta
skillnaden mellan en laser , en lett , och en SLD