köldmedium information

köldmedium information

Ett köldmedium är en kemikalie som används i en kylanläggning , till exempel ett bostadsområde luftkonditioneringen , för att avlägsna värme från ett område och flytta det till en annan . Köldmedier fas från vätska till gas och tillbaka till vätskor

Program

Köldmedier används i många kylsystem , från t. ex. luftkonditioneringssystem , bil luftkonditioneringssystem och industriell kyla applikationer .

Överväganden

I 1987 års Montrealprotokollet, ett internationellt avtal, begränsad drastiskt användning av klorfluorkarboner (CFC) som köldmedier , eftersom CFC bryter ner ozonskiktet . Detta påverkade tillgången på R- 22 , används en CFC allmänt som kylmedel. Från och med 2010 är R22 använda endast tillåtet för service av befintlig utrustning.

exempel

R134a används ofta i bilar luftkonditionering eller äldreboende luftkonditioneringsanläggningar . Andra vanliga köldmedier inkluderar ammoniak , som vanligtvis används i industriella tillämpningar , och R11 , som också används kommersiellt .

Process

En köldmedium ändras från gas till vätska och tillbaka till gas i ett mekaniskt kylsystem . Som kylmedium övergår från vätska till gas , eller avdunstar , absorberar det värme från närområdet . Detta ger en kylande effekt .


Relaterade artiklar


problem med golvvärme värme
typer av lådor takfläkt
min gas ugn kommer inte att lysa
hur man installerar ett bälte på en riccar vakuum
varför använder han tvättmedel för frontmatade tvättmaskiner ?
hur man byter en Kenmore vattenfilter
lista för ENERGY STAR- godkända kylskåp
DIY sol hem uppvärmning
nästan luktfri kompostering toaletter
hur rinna en igensatt diskmaskin