tecken på kompressor fel på en GE kylskåp

tecken på kompressor fel på en GE kylskåp

kylkompressorer komprimera kylgas att öka sin värme innan det släpper värmen i utomhusluften . Utan kompressorn kan kylskåpet utbyte inte värme effektivt , vilket orsakar en rad problem i kylsystemet . Kompressorn i din GE kylskåp kommer att visa tecken när det börjar att misslyckas .

Räkningar

mer slitage en kompressor erfarenheter , eller närmare det är att misslyckas , desto längre kommer systemet att behöva gå för att kyla kylskåpet ner till rätt nivå . Denna långa speltid kommer att leda till högre elräkningar än vanligt , vilket är en av de första tecknen på att något kan vara fel på din kompressor . Villaägare bör kontrollera noggrant att kontrollera att det inte finns några andra orsaker till högre räkningar innan de börjar titta på deras vitvaror som en GE kylskåp .

Intermittent Löpning

I varma månaderna när kompressorn måste köra hårdare än vanligt för att cool kylskåpet tenderar kompressorn överhettas . När det överhettas , tar ett felsäkert över och stänger av kompressorn nedåt . Men kompressorn fortfarande behöver svalna i kylskåpet , så den startar igen så snart det kan tills det överhettas igen . Dessa intermittent startar och stoppar i kylskåpet visar kompressorn inte kan tillräckligt utföra sina jobb i den aktuella temperaturen.

Kylning Underlåtenhet

När kompressorn överhettas upprepade gånger, skapar det sura föreningar från köldmediet och erfarenheter slitage i allmänhet . Som långsamt syran ruiner kompressorn och det börjar bära ner , kommer det att sluta riktigt kyla kylskåpet . Frysen kommer fortfarande att vara kallt , men det kommer inte effektivt frysa livsmedel som släpps ut inuti , och GE kylskåpet effektivitet i allmänhet kommer att minska .

Frost

Om det finns överskott frost i frysen eller frost på kompressorn huvudet Är detta ett tecken på att kompressorn inte bearbetning köldmedium korrekt . Ha för mycket köldmedium , eller inte tillräckligt , producerar frost . Detta gör att kylsystem för att utveckla temperaturreglering problem och hämmar hur väl kompressorn kan arbeta .

Buller

Fel och misslyckas kompressorer tenderar att göra en massa oväsen . Detta brus kan vara ett surrande eller gnisslande ljud , eller det kan helt enkelt vara en mycket högre ljudnivå än vanligt . Detta är ett tecken på att kompressorn eller kompressor mekaniska komponenter är felaktiga .


Relaterade artiklar


hur man byter värmeelementet i en roper torktumlare
hur man använder Norelco 7800xlcc renare
Hur vet man att torktumlaren vent behöver rengöras
hur man använder Krups cappuccino espresso maskiner
hur kallt ska en kompakt kylskåpet ?
mikrovågorna försiktighetsåtgärder & säkerhetsfrågor
hur man polera aluminium formar
hur man byter baka element i en GE ugn
Hur man använder en General Electric fritösen
felsökning av en Kirby matta shampooer