tidiga amerikanska köksredskap

tidiga amerikanska köksredskap

Människor tenderar att ta sina köksprylar och redskap för givet , men fram till 20-talet, matlagning en tidskrävande och mödosam verksamhet , samt ett arbete av kärlek . Tidig Amerikanerna hade att göra sina egna krukor lera matlagning , och stenar användes för att mala och pulverisera mat . Lera och gjutjärn köksredskap var köket klammer fram till mitten-17th century , varefter metall kastruller och gadget började bli populära

Native American husgeråd

Keramik behållare som gjorts av indianer var så fint gjort att de utlöste beundran för europeiska resenärer som trodde dem så gott som något görs i Europa på den gången. Den keramik köksredskap var helt handgjorda och ofta mycket stora . När torkade , krukor de ofta vadderade för att komprimera och stärka väggarna och sedan sköt i stora eldar . Tidiga amerikaner använde också små och stora slipstenar , som var ovärderlig för uppgifter som mutter sprickbildning , slår och pulvrisera torkat kött , fisk , frukt , grönsaker, frö och rot . I sydväst , där trä var knapp, stenar används för att mala säd . Säden , en stapelvara del av kosten , flyttades från grovt till finare stenar , som en grupp kvinnor knäböjde framför dem för att mala fint mjöl för samhället . Täljsten , en mjuk sten , var också för att göra små skålar och galler .

Shape

Tidiga amerikanska lera kastruller vanligen bildades med öppna munnar och spetsiga eller kraftigt rundad botten . De satt på värmen på sten stativ , vanligen gjorda av tunna stenar placeras i vertikalt läge och placerade tillräckligt långt isär för att placera försiktigt bränna grenar mellan dem . Krukorna var klädda med hällar , valda för sin värmelagrande egenskaper . Redan amerikanska folket tenderade att ha en stor måltid om dagen , tog leran kokkärl sjudande över en liten eld hand om de flesta av preparatet . Täljsten köksredskap tog ofta sin form från den ursprungliga berget från vilken de ristade .

Kök Staples

Keramik är en av de äldsta formerna av kokkärl och den mest mångsidiga , eftersom det tillåtet för en mängd olika former och storlekar . Tidiga keramik beläggningar gjordes av vegetabiliskt tuggummi . Lerkrukor hängde över eldar placeras direkt i en säng med låg värme glödande kol . Fajans keramik var populärt eftersom det var lätt att göra och billig. Utvecklingen av brons och järn metallslöjd färdigheter var ansvarig för införandet av metallkärl , men fram till mitten av 17th century , de flesta amerikanska hem fastnat med beprövade traditionella köket, som har en gjutjärn kittel , en del keramik och ett spett för rostning .

Gadgets

köksprylar började införas i amerikansk kök i 19th century . Fruktkonserver var en viktig del av den amerikanska kosten och bevara vattenkokare var avsedd att användas i arbetet med att bevara frukt genom kokning den med socker . För bästa resultat var frukt och socker kvar i vattenkokaren över natten . Sluttande sidor , hälla gro och deponering handtag var inslagen i ett bevara vattenkokare . Den Papin Soup rötkammaren, som infördes 1890, var föregångare till den moderna tryckkokaren .

Överväganden

Innan europeiska influenser , gjorde tidigt amerikaner inte använda metall köksredskap och endast användas kopparkärl i ceremoniella riter . Detta ledde till en hög nivå av skicklighet i sten , lera och trä redskap , som fortfarande är välkända för samlare och historiker .


Relaterade artiklar


hur räkna ut kvadratmeter för en värmepump
Hur återvinner jag datorer & gammal mikrovågsugn ?
hur man rengör vatten dispenser i kylskåp
hur man programmerar chronotherm iii programmerbar termostater
badrum dusch & idéer badkar
hur man kan övervaka en pelletskamin
hur reparera ett värmeelement
Hur man testar ett lock COVERomkopplaren
Hur köper jag naturens egen pellets kalium avhärdning ?
felsökning av en fläkt Casablanca tak som är väsnas