Hur gör jag ett löv pellets att bränna i en kamin ?

Hur gör jag ett löv pellets att bränna i en kamin ?

Bränslepellets är ett av de nyaste formerna av bränsle för uppvärmning. Den är tillverkad av ekologisk biomassa såsom torkade blad pressas in i en liten , hård cylindrisk form som påminner om kanin foder . Du kan bränna bränslepellets i särskilda pelletskaminer eller konventionell kaminer anpassade för ändamålet . Bränslepellets brinner mer effektivt än vanlig ved . Du kan göra det från många typer av återvunnet källor , t. ex. vegetabiliska avfall , tidningar och kartong . Du kan köpa pellets på foder butik och på nätet , men det är billigare att göra din egen med löven som faller från dina träd varje år .

Du behöver:
Rake
. Torkade blad.
Gräsklippare.
Hinkar.
Pellet milj.
Bag .


1 .
Rake löv till låga högar . Se till att de är tillräckligt torrt för att falla sönder när du gnuggar dem mellan händerna . Använd gräsklipparen och köra över högarna flera gånger för att hacka bladen i små bitar . Bitarna bör inte vara större än en fjärdedel mynt . Samla bitar av löv i hinkar .
2 .
Slå på pellets kvarn och ge det tid att värma upp . Värmen från bruket förvandlar det lilla fukt i bladen till ånga . Ångan blir den naturliga lignin i löv i bindemedlet av pellets . Placera en tom hink vid utloppet ränna av bruket.
3 .
Häll krossade torkade löv i pelleten kvarnen tratten . Häll sakta nog så att bladen inte ansamlas i behållaren . Bruket kommer att trycka bladen till pellets och mata ut dem genom ränna i den tomma hinken .
4 .
Låt pellets svalna . När de är cool du kan bränna dem i en pelletskamin eller en pellet infoga korg för en konventionell vedkamin eller öppen spis .
5 .
Förvara oanvända pellets i en försluten påse . Lägg påsen på en torr plats tills du är redo att använda pellets .

tips och varningar


 • Pellets bör vara hård och blank. Dull , mosig pellets innebär att bladen är för blöt . Låt bladen torka innan pellets .
 • Om pellets bryta sig in i mycket små bitar , bladen är för torr. I det här fallet , tillsätt vatten till de torkade bladen med en sprayflaska och blanda väl innan utfodra dem i pelleten bruket .
 • Förutom lämnar du kan använda återvunnet papper , torkat gräs , stjälkar majs och nästan alla andra torra , rena organiska biomassa för tillverkning av pellets , enligt samma förfarande . Biomassan måste fragmenteras till rätt små . Du kan behöva en hammarkvarn att strimla den fint nog . Använd skyddsutrustning för att skydda dina ögon och lungor från löv damm .
 • pellets utanför . Pelleten bruket genererar unken , dammig luft .


 • Relaterade artiklar


  Hur använder jag timern på en bubbelpool digital ugn ?
  hur du ändrar ett bälte agitator pensel på en Kenmore dammsugare
  hur man demonterar en GE torktumlare
  Felsökning av problem ismaskinen
  hur isär MAYTAG torktumlare motorremskivan
  felsökning av en varmvattenberedare inte uppvärmning
  hur man gör ett kylskåp växa låda
  hur man tömma en KitchenAid diskmaskin
  General Electric kylskåp ismaskinen felsökning
  hur man får ett befintligt badrum fläkt ut