Hur ändrar jag sladden på en torktumlare från 4 ledare till 3 ledningar ?

Hur ändrar jag sladden på en torktumlare från 4 ledare till 3 ledningar ?

Många äldre hus har kläd som använder en tre -tråds kabel i stället för den moderna fyrtråds sladd . Båda typerna av torken sladdar använda två heta kablar och en jordkabel . Den fjärde tråd , som används på moderna torkar , ansluter till en neutral terminal i torktumlaren . De neutrala tråd , i torkens eluttag ansluts till jordanslutningen i hemmets brytare . I grund och botten på ett system med fyra ledare nolledaren skäl motorn medan jordkabeln skäl resten av torken. En torkare med fyra ledare sladden kan ha sin sladd bytt till en tre -ledad strömkabel .

Du behöver:
Nut uppsättning drivrutiner
. Platt skruvmejsel.
Ledning.


1 .
Ta bort skruvarna som håller torkens elektriska anslutningen är täckplåt , som ligger ovanför den plats där torkens sladden går in i torktumlaren , med en mutter förare . De flesta torktumlare använda 1/4-tums hex-skruvarna för att hålla täckplåten på plats . Vissa torktumlare modeller använder 5/16-tums hex-huvud. Lägg skruvarna åt sidan .
2 .
Dra täckplåten bort av torken . Detta kommer att utsätta den torkens plinten . Kopplingsplinten , en metall block med tråd terminaler , använder tre isolerade elektriska anslutningar märkta " L1 " , " N " och " L2 ".
3 .
Lossa linlås skruvar med en platt skruvmejsel . Den linlås , placerad under täckplattan , håller torkens sladden från att flytta .
4 .
Skruva av torktumlaren sladden gröna jordskruv från torkens huset med en mutter förare . Sladdens gröna ledningen kommer att leda till denna skruv . De flesta modeller använder en 1/4-tums sexkantskruvarna att hålla jordningsskruven på plats . Spara jordningsskruven .
5 .
Skruva loss muttrarna som håller torktumlaren sladden tre kvarvarande ledningarna till plinten med en mutter förare . De flesta modeller använder 3/8-tums nötter att hålla kablarna till kopplingsplinten. Spara nötter .
6 .
Ta bort kablarna från plinten s bultar och dra i fyra ledare tork sladden från torktumlaren.
7 .

Placera ena änden av en bindning rem på kopplingsplinten neutrala terminal , i mitten terminalen och placera den andra änden över hålet att de fyra ledare sladdens jordledningen skruvas . Skruva den sparade marken skruven genom hålet i en ledning och i torktumlaren s bostäder. Den limning bandet , en tunn koppar rem med ett hål i varje ände, gör att kopplingsplinten är neutral terminal till jord torkens bostäder .
8 .
Placera de tre -ledad strömkabel mellannamn tråd på kopplingsplinten neutrala terminal . Placera en sparad mutter på neutral terminalen och dra åt med en mutter förare . När slutföra neutral terminalen kommer att innehålla en ände av limning band , de tre -ledad strömkabel mellannamn tråd och en mutter .
9 .
Placera de tre -ledad strömkabel rätt tråd på " L1 " terminalen. Säker denna tråd med en av de sparade nötterna . Dra åt muttern med mutter förare .
10 .
Placera de tre -ledad strömkabel vänstra ledning på " L2 " terminalen. Säker denna tråd med den senast sparade muttern . Dra åt muttern med mutter förare .
11 .
Spänn linlås med en platt skruvmejsel .
12 .
Byt torkens täckplåten och fäst den med de sparade skruvarna .


Relaterade artiklar


hur man rengör skrivmaskin nycklar
hur man rengör en Dyson dammsugare
hur man rengör en bärbar balsam MAYTAG luft
hur du ansluter en elektrisk varmvattenberedare
Procom gasolspis säkerhetsinstruktioner
specifikationer för MAYTAG umc5200bas
hur man byter remmen på en Dyson DC17
jägare fläkt riktningar för sommar vs vinter
Felsökning gas stockar
fördelarna med en dual fuel rad