Hur felsöker jag en rad Dacor gas ?

Hur felsöker jag en rad Dacor gas ?

En Dacor gasspis har förmågan att sjuda och bryn eller fräs på ultra-hög eller extremt låga temperaturer. Brännarna kan leverera upp till 18. 500 BTU . Serien har ett antal tillagningssätt-baka , halstra och steka . Innan du ringer för en tjänst reparatör kan du ta ett antal åtgärder för felsökning . Om när som helst du känner lukten av gas ska du inte slå på några redskap eller strömbrytare . Ring gasbolaget från grannens telefon eller utanför huset med en mobiltelefon . Om du inte kan få igenom , ring brandkåren .

Du behöver :
tandborste
. tvättsprit .


1 .
Slå på strömmen vid strömbrytaren och kontrollera om det löst brytare eller säkringar . Byt vid behov . Se till att ersätta säkringen med en annan av samma ampere .
2 .
Kontrollera för att se det finns flamma till brännarna . Om inte , se till att gasförsörjningen ventilen är i läge "på" . Kontrollera tändare för någon smuts eller fuktigare . Ta av brännarlocken och ringar . Rengör tändare med en tandborste och några droppar tvättsprit . Torka tändare .
3 .
Kontrollera hålen luftintaget på framsidan av ugnen under brännaren vreden om brännaren går ut på en låg nivå . Ta bort eventuella hinder som behövs .
4 .
minimera utkast runt enheten om tändare fortsätter att gnista och klicka efter att flamman antänds .
5 .

Tryck på "Avbryt /SECURE " nyckeln om ugnen inte värme . Detta kommer att stänga av förseningen tidsinställd matlagning . Justera tillagningstiden , temperatur och racket ställning om maten är under eller överkokt . Om ugnen inte värme efter självrengörande , kan det vara att den tid på dagen inte är korrekt inställd på grund av ett strömavbrott . Tryck på " CLOCK " och sedan på knappen " TIME TEMP "för att ställa in rätt tid .

tips och varningar


 • Ugnen piper kontinuerligt om ett misslyckande kod visas på displayen koden . Tryck på "Avbryt /SECURE " knappen för att stoppa ljudsignalen . Det kommer att bli nödvändigt att kalla en reparatör , eftersom ugnen inte värmer sedan en felkod .
 • Om ugnen inte själv ren , kontrollera att ugnsluckan är ordentligt stängd.
 • Om ugnsluckan inte öppnas , kan ugnen vara i en självrengörande läge . Tryck på " CANCEL /SECURE " för att stänga av själv- ren -läge . Dörren öppnas i cirka 30 sekunder.
 • aldrig över eller blockera några tider eller hål på insidan eller utsidan av enheten .
 • Använd aldrig apparaten som värmare . Detta kan leda till koloxidförgiftning eller brand .
 • Håll föremål som kan explodera , såsom aerosolburkar , långt bort från sortimentet .
 • När du öppnar luckan under tillagningen , tillåta en stund för den varma luften att fly innan de når in i ugnen .


 • Relaterade artiklar


  portabel fläkt vs takfläkt
  hur du gör din varmvattenberedare effektivare
  nackdelarna med frontmatade tvättmaskiner
  Hur byter jag filtret på en bubbelpool 21,7 cu ft sida vid sida kylskåp ?
  felsökning av en GE välja torktumlare som inte startar
  felsökning av en dammsugare steamvac 5200
  Felsökning en GE- arctica kylskåp
  felsökning av en kraftig konvektion mikrovågsugn
  knivar som aldrig behöver slipning
  Felsökning frostfria kylskåp