hur du tar bort fläkten från en liten motor

hur du tar bort fläkten från en liten motor

Små elektriska fläktmotorer har flera program i hemmet . Luftkonditionering kondensoraggregat anställa en fläkt och motor för att dra luften över kondensrören för att ta bort värme från köldmediet . Ibland bladen lider skada av något slag och behöver bytas ut . Skräp som fångats i fläktkåpan eller hagel finns två tillfällen där kondensorn fläktvingen skador uppstår . Ta bort fläktvingen för reparation eller utbyte är mycket billigare än att köpa en ny motor med en fungerande fläkt

Du behöver : .
Hub avdragare .
Penetrerande olja .
Elektriska mätaren .
Stjärnskruvmejsel.
Skiftnyckel istället.
Hex-head nyckel .


1 .
Stäng av strömmen till enheten för service . Genom Electrical Code, fästen en elektrisk koppla nära till en utomstående kondensor . Dra säkringen från koppla eller stäng av strömbrytaren .
2 .
Kontrollera inkommande ström vid enheten för att kontrollera den elektriska strömmen är avstängd. Om en mätare inte är tillgänglig , justera termostaten till den lägsta inställningen och se till att enheten inte att sparka på .
3 .
Ta bort fläktkåpan från toppen av enheten med en mutter-drivrutin eller stora stjärnskruvmejsel. Om de skruvar som håller vakten till bostäder visas rostiga , spraya dem med penetrerande olja och låt den för att ställa i flera minuter innan du försöker att ta bort skruvarna .
4 .
bort fläktbladen från navet . Bladen begränsar förmågan att tjänsten fläktnavets-mycket mindre bort den . Fläktbladen fäster navet med korta skruvar . Använd en bra passform stjärnskruvmejsel för att ta bort bladen . Om kniven skadan inte kan repareras ändå så använd en tång och böj dem ur vägen för att komma åt fläktnavets .
5 .
Lossa hex -head stoppskruvarna hålla fläkten nav på motoraxeln . En liten sexkantsnyckel av lämplig storlek som är nödvändigt för att lossa skruvarna. Det finns minst en skruv i navet-upp till 3 möjliga. Undersök navet noga se till att alla justeringsskruvarna är lösa .
6 .
Spray penetrerande olja mellan navet och motoraxeln . Den penetrerande olja hjälper till att bryta upp korrosion som kan gripa navet på motoraxeln . Låt oljan ligga och dra några minuter och slå den igen med olja .
7 .
Installera ett nav avdragare på fläktnavets . Lossa kontakten bult på navet avdragare och centrera den på fläktnavets . Haka fast armarna under navet och håll avdragare på plats medan åtdragning av jack-bult för hand tills tätt. Med jack-bult handkraft på slutet av motoraxeln och fläkt nav , dra åt jack-bult med en skiftnyckel och skjut navet från motoraxeln .
8 .

Rengör motoraxeln med smärgelduk tills den är slät . Nicks och ärr på motoraxeln kommer att skapa problem vid installation av nya eller reparerade fläkt .

tips och varningar


 • längre penetrerande olja innehåller runt rostiga gängor , den mer kommer den att hjälpa till att lossa rost
 • Använd handskar vid hantering av fans-. kanterna på bladen är vassa
 • Dubbelkolla att se till att strömmen är avstängd innan du arbetar på en . fläkt eller motor .


 • Relaterade artiklar


  hur man väljer en central luftfuktare
  ska jag köpa en frostfri eller en manuell avfrostning frysskåp ?
  Hur länge kan jag lämna samma vatten i min golvvärme system ?
  hur man byter en Amana sxd26vw kylskåp filter
  Hur gör jag byta ut ett filter i en Holmes luftfuktare 3500 ?
  hur man fixar spärren på en ugnslucka
  hur man använder ett renare dammsugare ånga f5875
  hur man byter baka element i en GE ugn
  hur du installerar framsidan av en diskmaskin
  felsökning av en Delonghi kaffebryggare