Frigidaire gasspis felkoder

Frigidaire gasspis felkoder

Du behöver :
Skruvmejsel

Frigidaire GASSPIS är populära för sin stil , värde och användarvänlighet. En del av det som gör dem användarvänliga är programmerad felkoden system för att varna dig om problem med ditt urval. Varje kod hänvisar till en viss typ av fel , och visas i klockan panelen . Om den föreslagna reparationen inte löser problemet , kontakta en serviceverkstad eller du kan hamna upphäver garantin.

F0 och F1

F0 och F1 koder hänför sig till ett elektroniskt fel . Försöka ersätta den elektroniska ugnen kontroll ( EOC ) först , och om koden inte går bort , byta ut kretskortet .

F2

F2 -koden betyder att ugnen har blivit för varm . Det kan betyda att temperaturen är över 665 grader Fahrenheit och dörren är låst, eller att temperaturen är över 965 grader och dörren är låst . Den högre temperaturen är mer sannolikt att ske under ett rengöringsprogram . Ugnen är nog inte denna heta --- problemet är antingen temperaturgivaren eller EOC är trasig. Givaren bör läsa " 1100 ohm " --- om det gör det , byt ut EOC . Om det står annorlunda , byt ut sensorn . Om felkoden kvarstår , är det förmodligen något fel i baka cykeln själv , som endast bör fastställas av en servicetekniker för att inte upphäver garantin.

F3

F3 Felet anger en öppen ugn temperatur sensor . Kontrollera att kablarna mellan givaren och ugnen kontroll är intakt . Om det är , betyder det att problemet är i temperatursensor, och det bör bytas ut.

F4

F4 -koden hänvisar till en kortsluten temperaturgivare. Kontrollera om skadade ledningar mellan temperaturgivaren och kontroll, och reparera om så behövs . Om sensorn läser under " 500 ohm , " den korta har skett internt och sensorn bör ersättas .

F5 och F6

F5 och F6 koderna hänvisar till fel i EOC . Den F5 kod innebär att den inre vakthund har upptäckt ett fel , vanligen i EOC reläet efter en funktion för knapptryckning. Den F6 kod innebär att räckvidden är inte att upprätthålla en 60-Hz tidbas , som är nödvändig för korrekt cykling . I båda fallen måste hela EOC bytas ut.

F7 och F8

F7 och F8 koder anger lås frågor , vanligtvis att vakthund kretsen har upptäckt ett fel i låset motorn . Kontrollera låsrelä efter " Self Clean " är valt --- om det misslyckas , måste hela komponenten bytas ut .


Relaterade artiklar


hur du tar bort ett värmeelement på en varmvattenberedare
konvektion kontra IR- ugnar
Hur felsöker jag en Payne ugn ?
hur man fixar en Kenmore 70-serien bricka som inte kommer att snurra
hur man kommer åt panelen på en bubbelpool gas torktumlare
Hur fixar jag en gasugn som har en fungerande pilot men inte sätta på för värme ?
Vad är en VVS AC enhet?
hur man installerar en bricka piedestal
hur man kan jämföra GE profilen till GE: s monogram
Hur felsöker jag en spa läckande & munstycken inte fungerar ?