Hur felsöker jag en Bunn kaffebryggare ?

Hur felsöker jag en Bunn kaffebryggare ?

Bunn kaffebryggare ses ofta bakom disken middagsgäster och andra restauranger . De är idealiska för att göra stora partier av kaffe på grund av deras höga kapacitet och tunga församling . Bunn kaffebryggare är konstruerade för att hålla och tåla hårt slitage , men när de inte fungerar kan det vara förödande för krögare och anställda . Även om du kanske inte kan lösa alla Bunn problem på egen hand, frågor som att en enhet som inte kommer att fylla på eller producera hett , starkt kaffe kan ofta diagnostiseras på egen hand .

Du behöver :
ohmmeter

att maskinen inte Refill


1
Tryck eller slå av strömbrytaren på bryggaren. kontrollpanelen till " ON ". "On " -indikatorn ska vara tänd . Om det inte är , testa uttaget genom att ansluta en fungerande apparat . Återställ överspänningsskyddet eller byt säkring vid behov .
2 .
Stäng av vattentillförseln till enheten på om det har stängts av . Vattnet måste vara på för enheten att fylla på.
3 .
Kontrollera belysningen . Om lampan blinkar , har bryggeriet skadats . Räkna antalet blinkningar och titta under locket på bryggeri för en diagnos .
4 .
Ta bort nivå sonden från toppen av aggregatet . Undersök sondens spets för kalk insättning . Rengör uppbyggd från toppen med en designad produkt att ta bort kalk och sätta sonden tillbaka i sitt ursprungliga läge.
5 .
Ring en Bunn servicepersonal om dessa åtgärder inte löser problemet . Enheten har sannolikt ett elfel som behöver professionell diagnos .

vattnet inte Hetta upp


1 .
Räkna antalet blinkningar på belysningen . Kontrollera diagrammet under bryggeriets lock för en diagnos .
2 .
Ta ut temperaturgivare och genomföringen . Titta i hålet på tanken locket . Fyll tanken om vattnet är mer än 1 cm från toppen av tanken.
3 .
Ta Bunn stickkontakten ur vägguttaget. Ta bort den blå och svarta kablarna från gränsen termostaten . Kontrollera om kontinuitet mellan terminalerna gräns termostaten med hjälp av en ohmmeter . Följ anvisningarna på ohmmeter att tolka behandlingen . Byt ut gränsen termostaten om det inte finns någon kontinuitet mellan terminalerna .
4 .
Dra ut stickkontakten ur vägguttaget . Kontrollera om kontinuitet mellan plinten vita terminalen och styrkortet reläts svart tråd med en ohmmeter . Den ohm behandlingen bör vara låg . Byt tanken värmaren, om ingen kontinuitet är närvarande .

The Coffee är svag


1 .
Undersök spruthuvudet för uppbyggnad eller hinder för hålen . Rengör munstycket med en mild , ej frätande vätska cleanser . Skölj munstycket .
2 .
Starta brygd cykeln och mäta vattentemperaturen under spray huvudet med en termometer . Öka temperaturinställning om värdet är under 195 grader Fahrenheit. Håll ned " Dolda " switch under varumärkessymbol på kontrollpanelen . Tryck på "On /Off "-växeln tills temperaturen visar att det är lämplig temperatur .
3 .
Undersök filtret . Kontrollera att du använder Bunn pappersfilter . Flytta filtret så att den är centrerad i tratten . Skaka försiktigt filtret nivå skäl.


Relaterade artiklar


Hur gör jag programmerar Gevalia xcc kaffebryggaren ?
hur du återvinner gamla bilbatterier
hur du återvinner värmen från en torktumlare
hur man rengör en torktumlare
Hur tar jag bort gångjärn landskamper från dörrar litet kylskåp ?
hur du lagrar tvättmaskiner utomhus
hur man installerar en pur vattenfilter i Kenmore kylskåp
hur man rengör rost från en braskamin
felsökning av en Delonghi kaffebryggare
felsökning av en GE profil gas torktumlare som inte kommer att värma upp