hur ändrar termostaten i en elektrisk bubbelpool tork

hur ändrar termostaten i en elektrisk bubbelpool tork

Temperaturen i din Whirlpool elektrisk tork kontrolleras av två inre termostater . Verksamheten termostat styr torktemperaturen för dina kläder . Den begränsande termostaten anger den maximala temperaturen torktumlaren kan nå innan säkerhetssystem kommer att engagera och stänga av torktumlaren . Om någon termostat går , kan din torktumlaren inte helt värma upp , eller börjar överhettas utan att stänga ner . Lyckligtvis ersätter både termostater är en uppgift någon bekväm med en skruvmejsel kan åstadkomma .
1 .
Koppla din Whirlpool torktumlare från eluttaget . Skjut torktumlaren ut från väggen och koppla utloppsventilen från baksidan av torken . Skjut torktumlaren ut tillräckligt långt bort från väggen så att du bekvämt kan arbeta från baksidan av torken .
2 .
Använd en skruvmejsel för att ta bort skruvarna på baksidan på plats . När skruvarna tas bort , skjut panelen bort från baksidan av torken .
3 .
Leta reda på fläkthuset på höger sida av torken . Den fläkthuset är en kvadrat black metal rör som kör den vertikala längden på torken . Drifttermostaten är förbunden med huset , nära botten , mellan huset och utloppsventilen .
4 .
Koppla de fyra kablarna från drifttermostaten . Ta bort fästskruven som håller termostaten på plats och dra ut det ur hållaren . Sätt i det nya drifttermostat i spåret och byta ut fästskruven . Anslut de fyra trådarna .
5 .
Leta reda på värmeelementet kapseln på höger sida av torken . Kapseln är en fyrkantig metall knöl kör den vertikala längden på torken . De begränsande Termostaten kommer att monteras på kapseln, nära botten . Det kommer att vara ansluten till värmeelementet terminalen , så leta efter två sladdar från en terminal i botten av behållaren . Termostaten kommer att vara en rund plast objekt med en enda kabel kopplad till toppen av det .
6 .
Koppla loss från toppen av den begränsande termostaten . Koppla bort termostaten från elementet terminalen och skjut termostaten ut ur hållaren . Skjut in den nya termostaten i facket och koppla in den i elementet terminalen . Anslut kabeln till toppen av termostaten .
7 .
Byt ut din baksidan , sätt tillbaka torktumlaren ventilen och koppla torktumlaren i vägguttaget . Kör torktumlaren för en cykel utan kläder i den för att se din nya termostater fungerar .

tips och varningar


 • Arbeta aldrig torktumlaren medan den är inkopplad


 • Relaterade artiklar


  hur man rengör avhärdare
  hur man korrekt installera en dusch liner
  lätt att använda automatisk kompost
  hur man fixar en elektrisk pennvässare
  Hur du tar agitator hund redskap isär
  Hur ändrar jag en pur fm9400 filter ?
  Hur rengör jag en rostfri grill galler ?
  hur lätt gas eld stockar
  define konvektion värmare
  Hur stor ska min varmvattenberedare vara?