ugn reparation tips

ugn reparation tips

Ugnen är en händig apparat som gör det möjligt att göra tårtor , stekt kyckling , baka lasagne och så mycket mer . När detta hjälpsam del av kokutrustning slutar fungera korrekt , är det troligt att du vill få igång den så snart som möjligt . Innan du ringer en reparatör att ta en titt på din ugn , undersöka problemet själv och du kan förmodligen fixa det utan de kostnader och dröjsmål med hjälp av en professionell . Några bra ugn reparation tips kommer att göra detta arbete lättare .

Bryt strömmen eller Gas

Oavsett vad problemet med din ugn är , om du kommer att börja arbeta på det själv , koppla bort strömmen om du arbetar med en elektrisk ugn eller stänga av gasen om din ugn är propan eller naturgasdrivna . Dessa enkla åtgärder kan hindra dig från att skada av elektriska stötar , från att andas in ångor eller från brännskador medan du arbetar .

Kontrollera Pilot

Utan värmekällan , kommer ugnen inte att få jobbet gjort . Om ugnen inte kommer på när du vrider ratten , är det sannolikt att föraren har slocknat . Piloten är den lilla lågan som brinner kontinuerligt på några modeller som antänder gasen när ugnen är påslagen .Stäng av gastillförseln och låta röken att försvinna innan du försöker tänd omedelbart piloten . Slå på gas igen , och använda en lång tändsticka eller tändare för att nå piloten och tänd omedelbart lågan . Du kommer att höra en puff ljud och en liten blå låga är synlig .

Kontrollera packningen och gångjärn

Elektriska och gasugnar behöver fälla den värme de producerar inom matlagning området för att korrekt och förutsägbart laga mat . Om du märker att ugnen bakar ojämnt eller inte kommer att hålla rätt temperatur du ställer , är det troligt värme läcker under tillagningen .packning som tätar dörren till ugnen eller gångjärn är sannolikt orsakar detta problem, enligt Fix It klubbens hemsida . Kontrollera att packningen runt dörren och ugnen öppning att säkerställa att det inte är sliten eller sprucken . Denna packning tätningar i värme, men det kan bli sliten med tiden och börja låta värmen att fly genom den . Kontakta tillverkaren av ugnen för att få en ny packning , och ersätta den gamla för att lösa problemet .Om packningen är i gott skick , kan dörren behöva justeras . Titta på hur dörren linjer upp och inspektera gångjärn för skada . Om dörren har tvingats ned och böjda eller har varit smällde , är möjligen över gränsen , vilket leder till samma problem . Rikta gångjärn , eller ersättas skadade gångjärn .

unclog Flame Hamnar

Om en gasugn aldrig verkar bli tillräckligt varm , är det sannolikt att lågan hamnar på brännaren är igensatta . Det är enkelt att diagnostisera genom att titta på brännaren med ratten vände sig till den högsta inställningen . Du bör se en rad med eld brinnande . Om raden saknas några lågor , är de som hamnar troligen tilltäppt . Stäng av gastillförseln , och använda en synål peta in de hamnar för att rensa ut skräp .


Relaterade artiklar


Hur byter jag filtret på en bubbelpool 21,7 cu ft sida vid sida kylskåp ?
Hur gör jag för storlek rören masugnsgas ?
Vad är några försiktighetsåtgärder när du använder elektriska apparater ?
Varför går brandvarnare av i kallt väder ?
Hur köper jag ett kylskåp för liten öppning ?
hur man kan producera ljus sirap
Hur reparerar jag ett MAYTAG BRAVIA tvättmaskin ?
hur man installerar bälte på whirlpool torktumlare
hur du ansluter röda och vita kablarna i gamla spis ledningar
instruktioner för att göra en swag lampa