Hur rengör jag en diskmaskin ?

Hur rengör jag en diskmaskin ?

En smutsig diskmaskin kommer att vara mindre effektiva för att städa ditt porslin, glas och bestick än en ren en . Det är därför regelbundet underhåll och rengöring är viktigt , inte bara för prestanda , men för hälsa och säkerhet också. När bitar av mat och fett samlas i ett fuktigt område med inget ljus , kan bakterier form . Rengöringen är en enkel process och bör ingå i din vanliga hem underhållsschema

Du behöver : .
Liten borste
. Hink.
Soft Scrub .
Svamp.
Vit vinäger.
Bakpulver.


1 .
Doppa en liten pensel diskmedel i varmt vatten . Använd borste för att skrubba luckan . Var särskilt uppmärksam på spår och gångjärn eftersom de är en utmärkt plats för skräp att ackumuleras . Använd Soft Scrub på någon särskilt smutsiga områden där borsten ensam inte fungerar .
2 .
Doppa en svamp i tvålvatten och gå igenom dörren igen . Detta tar bort smuts och fett att borsten förs ut ur spåren . Torka bort överflödigt rengöringsmedel som återstår .
3 .
Ta bort det nedre gallret och rengör området under den med svampen . Dra ut alla bitar som potentiellt kan stoppa upp i avloppet . Gör detta försiktigt som små bitar av glas kan ha flisas bort av plattor eller koppar utan att du ens veta .
4 .
Töm diskmaskinen helt och placera ett diskmaskinen dl vinäger på den övre korgen . Kör diskmaskinen genom en cykel med de hetaste vattnet som möjligt.
5 .
Strö en kopp bakpulver runt botten av diskmaskinen och köra det genom en kort cykel , igen med de hetaste vatten tillgängligt . Detta kommer att ytterligare rena diskmaskinen och eventuellt ta bort eventuella fläckar , beroende på deras svårighetsgrad .

tips och varningar


 • Om du inte har vit vinäger , kan du använda ett paket av osötad saft blanda i tvål koppen .


 • Relaterade artiklar


  min magi kock diskmaskin kommer inte att dränera
  hur du tar bort en agitator i min bubbelpool lsq8000
  hur ljus piloten på ett Tappan gasugn
  Hur högt ska en köksfläkt vara ?
  Återställa lampans räkneverk för en Proxima 6850
  instruktioner för att ta en GE torktumlare isär
  tips om att köpa en vattenavhärdare
  felsökning en torktumlare termosäkring
  hur man gör pellets furnice
  hur du tar bort repor från en magnetisk rostfritt stål klarlack