sätt att rensa ut porer i ansiktet hemma

sätt att rensa ut porer i ansiktet hemma

Om du vill behålla klar, glatt hud , är det viktigt att dina porer hålls rena . Smuts , olja och bakterier som fastnat i porerna kan förstora dem , vilket ger huden en ojämn , ojämn look, eller orsaka akne fläckar som pormaskar och whiteheads . Det finns många djupa por-rengöring behandlingar som är tillgängliga på dermatologer kontor eller din lokala spa , finns det flera at- home alternativ för rengöring porerna också, vilket ofta visar sig vara mer kostnadseffektivt och enklare att underhålla.

Cleanser

För att se till att dina porer är rena , är det viktigt att du tvättar ansiktet dagligen med ett rengöringsmedel som är avsett för din hudtyp . Personer med torr hud bör välja en kräm baserad rengöringsmedel , medan de med fet hy gör bättre med en skum eller gel cleanser . Om du har blandhy med torra fläckar på vissa ställen och fet hud i andra , välja ett milt rengöringsmedel som inte kommer att antingen förvärra tillståndet . Individer som bär smink regelbundet kan behöva tvätta ansiktet två gånger . Du kan först använda en speciell makeup remover eller makeup borttagning torka för att ta bort kosmetika från ansiktet och tvätta sedan med din vanliga cleanser till djupa rengöra porerna .

Steam

Ett enkelt sätt att rengöra porerna hemma är att använda ånga . Steam öppnar porerna , så smuts , olja och skräp som fastnar inuti lossas och lättare att ta bort . Det hjälper också behandling produkter utformade för att djupt rengöra porerna penetrera huden lättare . Med en varm dusch försiktigt ångar porerna , men om du är intresserad av en mer koncentrerad effekt , placera varmt vatten i en skål och luta över den . Drapera en handduk över huvudet för att fånga ångan . Du kommer att se bäst resultat om du ånga ansiktet i två till tre minuter . Testa detta en gång i veckan , om möjligt .

Manuell Exfoliering

För att förhindra att döda hudceller från täppa till porerna , bör du exfoliera regelbundet . Med hjälp av en trasa att gnida ansiktet samtidigt som du använder din vanliga cleanser är ett kostnadseffektivt sätt att exfoliera men se till att tvätta ansiktet trasa regelbundet så bakterier inte samlas. Facial scrubs med fina pärlor eller korn som avlägsnar döda hudceller när den gnids mot huden kan köpas på apotek eller kosmetika disk också. Många företag gör också penslar hudvård som hjälper exfolierar huden med regelbundna rengöringsmedel. Personer med fet hud kan exfolierar flera gånger i veckan , medan de med torr hud bör begränsa sin handbok exfoliering till en gång i veckan.

Alpha Hydroxy och Beta Hydroxy Syror

Exfoliating porerna inifrån och ut är det mest effektiva sätt att hålla dem rena . Alpha hydroxy (AHA ) och beta hydroxy syror ( BHA ) både arbete som kemiska exfolierande att ta bort döda hudceller och annat skräp som kan täppa till porerna . AHA , t. ex. glykolsyra , mjölksyra eller äppelsyra , är vanligtvis bättre för torr hy individer , medan BHAs som salicylsyra är bättre för dem med fet hy eftersom det hjälper lösa fångade olja också. De som har blandhy borde försöka hitta en produkt som innehåller både AHA och BHA . Drug butiker och kosmetiska sälja krämer, lotion , serum , rengöringsmedel, toner och ansiktsmasker som innehåller AHA och /eller BHAs , så välj den produkt och formel som fungerar bäst för din hudtyp .

Pore Strips

För svårt igentäppta porer , porer remsor kan vara ett bra alternativ för djuprengöring . Finns på de flesta apotek , pore strips är pre-cut bitar av material som innehåller en självhäftande på ena sidan . Limmet är vatten aktiveras så när du dämpa ett område av ditt ansikte med tilltäppta porer och placera remsan över den , följer den på huden . Efter remsan torkar , drar du bort det och remsan kommer att dra ut smuts, olja och skräp som fastnar inuti porerna . Använda en AHA eller BHA produkt efter avskaffandet av pore strips ger dem möjlighet att tränga djupare .


Relaterade artiklar


felsökning GE gasspis
hur du tar bort rost från ett rostfritt kylskåp
Hur tar jag bort fingeravtryck från en Fisher & Paykel iridium yta ?
Hur tar jag bort den översta på en MAYTAG A502 tvättmaskin ?
Hur ska man jämföra fönster AC enheter
hur man kan jämföra trådlösa telefoner
hur du tar bort rostfritt stål bucklor kylskåp
ved pelletskamin installationsinstruktioner
hur rinna en igensatt diskmaskin
Felsökning Jenn -Air teleskopiskt downdrafts