saker att kontrollera om en varmvattenberedare

saker att kontrollera om en varmvattenberedare

Din varmvattenberedare är en del av ditt hem har du förmodligen inte så mycket på . Det är oftast i ett undanskymt ställe och så länge den gör sitt jobb ordentligt , behöver du inte oroa dig för det . Däremot kan en regelbunden inspektion av varmvattenberedaren vara en smart idé . Kolla in enheten då och då , och speciellt om du flyttar till ett nytt hus , är avgörande i att se ditt system är i topp skick och är säker .

Vattentemperatur

Kolla din vattentemperaturen vid källan för att kontrollera att vattnet är en behaglig temperatur för bad och är varmt nog för att rena disken och kläder ordentligt . Du vill också vara säker på att vattnet inte är för varmt för att undvika brännskador .Många varmvattenberedare tillverkare fastställer sina andelar till en standard temperatur på 140 grader . Detta är inte nödvändigt för de flesta hushåll och temperaturen sänks till 120 grader , enligt US Department of Energy hemsida .Om din enhet är inställd på att värma upp vattnet till 140 grader , finns det en risk för skållning i duschar , badkar och sänkor. Du kan höja nivån till 130 grader om din diskmaskin inte har en uppvärmning booster , men du bör vara säker på barn är inte ansvarig för att sköta sin egen bad eller dusch . Lägre vattentemperatur också kommer att minska korrosion och uppbyggd i rören i varmvattenberedaren .

Pilot Light

Om din varmvattenberedare är inte värmer vattnet alls , kan problemet vara med piloten ljus . Detta är förutsatt att du har en värmare gas vatten . Relighting piloten är något ditt lokala gasbolaget kan göra för dig , eller du kan göra det själv om du är medveten om hur man gör det säkert .På de flesta modeller , du vrider helt enkelt ringa till " pilot " och se om du kan se en låga inne i panelen , enligt Home Tips webbplats . Om du inte leta efter instruktioner på din modell som beskriver hur du går till tänd omedelbart piloten . Om din varmvattenberedare är elektrisk , kan du ha mer allvarlig elektrisk oro .

Skada eller läckage

Kolla din varmvattenberedare regelbundet för skador och läckage . Om din beredaren är bucklig eller rostig , kan det leda till en läcka så småningom . Om du ser vatten som läcker ut , bör du få apparaten repareras eller bytas ut omedelbart .

kran och Ventil

Testa ventilen tryckutlösning och blandare varje år för att se till att din enhet fungerar korrekt och att rensa ut sediment byggs upp i tanken .Den lilla metall ventilen provas en gång per år för att kontrollera att den fungerar . Kom ihåg att när du släpper upp ventilen , kommer varmvatten komma ut ur bräddavlopp vid full temperatur och kan orsaka brännskador . Så länge vattnet kommer från röret är ventilen fungerar korrekt.Ibland placera en hink under kranen sitter på sidan av din varmvattenberedare och slå på den för att tömma en hink full med vatten från botten av tanken. Detta vatten kommer att bli varmt också, så var försiktig . Detta flöde av vatten kommer att ta bort mycket av det som byggts upp sediment i botten av tanken , vilket kan medföra att det skall fungera ineffektivt .


Relaterade artiklar


hur man kan beräkna beräknad skatt straff
Vilka är de topprankade avhärdare ?
felsökning av en GE välja torktumlare som inte startar
hur man köper Powerchair batterier
hur man mäter för att få rätt lampskärm
hur reparera kylskåp läcka
felsökning av en Haman feeder pelletskamin som inte fungerar
vad saker att tänka på när man köper en hiss handikapp trappa ?
diy värmeelement
Hur du tar hand om din vattenavhärdare system