Hur byter jag en omnifilter sfm2 filter ?

Hur byter jag en omnifilter sfm2 filter ?

OmniFilter SFM2 vatten filtersystem minska rost , sediment och klor . De är utformade för att användas som undersink monterade filtersystem . Undersink vattenfilter tar inte upp plats på din disk , inte heller påverka utseendet på ditt kök inredning . Du får fortfarande nytta av bättre smak vatten för dryck och matlagning. Den SFM2 filter är ett steg system och kan ofta installeras utan att klippa vattenledningar . Du kan byta ut filterpatronen på ditt OmniFilter SFM2 system med grundläggande hem verktyg .

Du behöver :
OmniFilter GAC1-SS serie En patron
. Bakplåt , 13 inches med 9 inches .
O- ring kit .
Skiftnyckel .


1 .
Stäng av vattentillförseln till vasken och filter. Placera en ugnsfast form under filtret för att fånga läckande vatten när du tar bort filtret .
2 .
Fatta stadigt tag i vattentanken med båda händerna . Twist tanken moturs för att flytta det . Om du inte kan ta bort tanken för hand , använd en skiftnyckel för att bidra till att förvandla tanken ska tas bort.
3 .
Dra filtret från vattentanken . Kassera det använda filtret . Töm allt kvarvarande vatten från tanken i pannan .
4 .
Skjut ersätta filterpatronen i tanken . Ta bort den befintliga O- ringen från tanken läppen och ersätta den med en ny O -ring . Kassera den använda O- ringen.
5 .
tillbaka vattentanken till basen . Vänd tanken för hand i en medurs för att dra åt . Dra åt tanken på plats för hand . Använd inte en skiftnyckel för att dra åt .
6 .
Slå på vatten . Kör kallt vatten kran i 30 sekunder för att spola nytt filter. Ta bort bakformen och tömma vattnet i vasken för att avloppet.

tips och varningar


 • Som föreslås av tillverkaren , byta filter efter 2000 liter vattenförbrukning eller var sjätte månad , vilket som kommer först . Byt ut filtret tidigare om du märker en förändring i vatten smak, lukt eller färg .


 • Relaterade artiklar


  felsökning en sub noll ismaskinen
  Vad är en digital varmluftsugn ?
  värmepump alternativ
  Honda pq6000 generator specifikationer
  Hur överför jag en takfläkt ?
  natrium vs kalium i en vattenavhärdare
  defroster felsökning
  Felsökning och reparation av en MAYTAG bricka
  rotation av takfläktar
  hur man bygger en stor öppen spis eld