central luftkonditionering frågor

central luftkonditionering frågor

centrala luftkonditioneringssystem vanligtvis samarbetar med en forcerad ugn och använda ugnens fläkt för att ge kall luft . Det faktum att kall luft kan skapas när temperaturen utanför är över 100 grader Fahrenheit visar hur komplext det här systemet verkligen är . Flera frågor kan störa processen med att omvandla varm luft tills kall luft och distribuera den i hela huset .

Störd kondensor

Den stora fyrkantiga delen av en central luftkonditionering utanför kallas kondensor . Håll kondensorn fri från hinder så det fungerar med maximal effektivitet. Kondensorn läge kan göra detta svårt för villaägare med mycket växtlighet runt . Kontrollera regelbundet kondensor för att se om smuts och skräp stör luftflödet .

Bent Kondensorfläkt Blade

kondensor finns också en stor fläkt som kan böjas om ett främmande föremål faller genom gallret över den . Försök inte att böja bladet tillbaka i form eftersom du förmodligen inte kommer att få det helt rak igen och en böjd klinga kan störa motorns jämvikt . Detta gör att motorn att arbeta mycket mindre effektivt och driva upp er elförbrukning.

ojämlika kondensor

En annan fråga är vibrationer som lutar enheten ojämnt . Ground erosion kring enheten kan också göra att maskinen blir ojämlika . Placera en 4-fots nivå verktyg ovanpå kondensor för att ange om planhet är ett problem .

Av /På Väntetid

Central luftkonditionering systemägare måste vänta minst tre minuter innan du slår på en luftkonditionering som har stängts av eller stänga av en brist på makt . En snabb på /av tid kan resultera i skador på kompressorn som orsakats av högt vätsketryck , enligt Jack Landers i sin bok " Hem reparation och underhåll. "

Ändra Filter

En fråga som är lätt att förbise , men kan göra luften mycket svalare om man inte glömma , förändras insidan filtren regelbundet . Ditt system kan bara ha ett filter eller det kan ha två eller flera , beroende på storleken på ditt hus . Varje bör kontrolleras minst varje månad , och förmodligen oftare under hög värme säsong . Antingen ren en återanvändbar filter eller ersätta en disponibel filtret om det är smutsigt .

Blower Belt Täthet

I sin bok " Encyclopedia of Home underhåll och reparationer, " William P. Spence rekommenderar att kontrollera att täthet fläkten bälte har ungefär 3 /4 tum spela i det när du trycker ner på den . En lös rem minskar mängden luft i systemet kan röra sig . Ett säkert tecken på att ditt bälte är lös och har halkat är en plötslig lukt av bränt gummi åtföljas av ett skrikande ljud när fläkten börjar vända .


Relaterade artiklar


hur man köper rätt storlek generatorn
Hur köper jag en microfridge i butiken ?
Felsöka en bubbelpool ET18 kylskåp
beskrivning av utomhus ugn
Hur byter jag ett bälte på en dam Kenmore bricka ?
delar av ett duschmunstycke
hur ofta bör du rengöra Lopi pelletskaminer ?
hur man byter ett batteri i en One Touch konservöppnare
lufthanteringsdonet typer
hur man rengör en KitchenAid torktumlare luddfiltret