gemensam gas torktumlare problem

gemensam gas torktumlare problem

Gas torkar brukar göra ett ganska effektivt jobb när det gäller att torka dina kläder , men ibland det kan vara ett problem som kommer att skicka dig till klädstreck tillfälligt för att hänga upp dem medan du diagnostisera och reparera enheten . Det finns flera problem som kan uppstå som är specifika för gas torkar .

Ingen värme

Det finns tre huvudsakliga komponenter som kan vara fel om din gas torktumlaren inte är uppvärmning ordentligt . Antändningsanordningen , gas ventil spolar och termosäkring kan alla vara den skyldige , enligt den 411 hem reparation hemsida .De flesta nyare gas torkar och en del äldre har en elektrisk tändare som lyser gasen i stället för en ständigt brinnande tändlåga . Antändningsanordningen lyser ljust orange när maskinen är påslagen till brand gasen , men om det inte finns någon glöd då tändare har slutat fungera och måste bytas ut .Om tändaren verkar vara glödande normalt , men gasen är inte belysning då innebär det ingen eller inte tillräckligt med gas är att komma in i enheten för att antändas. Det är lätt att se om gasen är tändande , eftersom det kommer vara en stor blå låga för att värma torktumlaren . Felaktiga spolar ventil som kan tänkas orsaka detta problem . När defekt , kommer de inte att öppna gasventilen och därför ingen gas kommer intermosäkring kommer att orsaka en gas torktumlare för att stoppa uppvärmningen eller upphöra att fungera tillsammans . Den monteras i frånluftskanalen och kommer att blåsa om cylindern överhettas . Denna tum lång säkring måste bytas för att göra enheten köras igen .

överhettning

Om torktumlaren är överhettning kan det bero på ludd från massor av tvätt har täppt till ventilationen och avgassystemet och begränsade nödvändiga luftflödet för att hålla enheten sval .Överhettning kan orsaka problem med din termosäkring och potentiellt vara en brandrisk . Rengöring ut alla ludd från kanalsystemet hela systemet skall motverka problemet . Om det inte gör , så kan det vara en felaktig cykling termostat . Detta är ett ovanligt problem , men det kan orsaka överhettning, enligt Repair Clinic webbplats .

Kläder Stink

Om dina kläder luktar illa när det kommer ut av din gas torktumlare , kan det vara ett resultat av två olika problem , enligt Repair Clinic webbplats .När för mycket ludd samlar inne i fällor eller kanaler i en torktumlare , kan stark värme orsaka små ludd eldar som brinner en kort stund och sedan blåser ut . Röken från dessa små bränder kvar i torktumlaren och kan genomsyra kläder som torkat .En annan anledning kläder kan stinka i en gas torktumlare är att produkter som lösningsmedel , färg eller lack lagras i närheten . Det rök från dessa produkter har en tendens att förstärka när det blandas med gasen från torktumlaren. Denna lukt kan hamna i kläder och vara ganska obehagligt . Att hålla dessa poster minst 50 meter från torktumlaren ska lösa problemet .


Relaterade artiklar


fördelar och nackdelar med elektriska bostäder pannor
varmluft vs centrala luft
hur man rengör mögel från en frys
hur man fixar en bullrig bubbelpool bricka
Kalifornien föreskrifter för varmvattenberedare jordbävning band
bamix instruktioner
Hur fixar jag frysning av AC enheter ?
typer av varmluft ugnar
felsökning av en tappan ugn gasspis som inte kommer att tända
Frigidaire torktumlare felsökning