högt vattentryck faror

högt vattentryck faror

Enligt Rincon Water ", är vatten tryck som skapas av den fysiska vikten av vattnet tränga genom leverans systemet. " Det är en funktion av vikt och därför är vatten uppmätta trycket i psi ( pounds per kvadrattum) . Normalt vattentryck för ett bostadsområde är mellan 40 psi och 60 psi . Men i en stad , vattentryck vanligtvis sträcker sig från 45 psi upp till 125 psi , hävdar Rincon .

slöseri med vatten

Den genomsnittliga hem skulle kunna spara 30. 000 till 40. 000 liter vatten per år om deras hem var verksamma vid den rätta vattentryck , enligt Watts Regulator Company . Ju lägre vattentryck , desto mindre vatten som rinner ut . Watts har också påstått att minska trycket på åldringshem från 100 psi till ett tillräckligt tryck kommer att resultera i en besparing på cirka en tredjedel eftersom en tredjedel mindre vatten rinner vid lägre tryck . Detta avfall avspeglas på vatten räkningar och det är dyrt .

Skadliga VVS

När vattnet konsekvent reser genom rören vid för hög för ett tryck , kan den orsaka skador . Enligt Aplumbers hemsida kan höga vattentryck orsaka rör att urholka eller läcka . Det kan också orsaka andra VVS läcka , såsom toaletter , kranar och tvättmaskiner. Watts säger att medellivslängden för VVS är kortare på alla hushåll VVS om vattnet är för högt . De potentiella läckor som orsakas av högt vattentryck avfall också vatten .

tryckslag

Enligt Watts , tryckslag är ett dunkande ljud som alstras av vatten som rinner i hög hastighet och sedan bli plötsligt stannade . Vid ett högt vattentryck , vattenflöden ojämnt , och när något oväntat kommer , som en ventil , hör du slår för tryckslag . Watts jämför det att springa runt ett hörn , " Den drivande kraften tvingar kroppen att svänga i en bredare , okontrollerad arc , " Watts säger . Grunden är rörliga objekt tenderar att färdas i en rak linje . " De motstå förändringar i riktning "Watts hävdar . Vid en normal vattentryck , vattenflöden korrekt och jämnt . De jämför normalt vattentryck vid att gå runt ett hörn .


Relaterade artiklar


Hur länge kan du frysa hjortkött ?
Hur byter jag trådlös telefon batterier ?
hur man återställer spotbot
hur man installerar en nätsladd
hur man byter en bricka agitator
MAYTAG funktion gemini sabbat
hur man byter en Hamilton Beach termisk karaff 45.234
felsöka ett maker kylskåp is
Hur gör jag byta ut ett filter i en Holmes luftfuktare 3500 ?
Hur tar jag bort plattan vattenautomaten på en fridgidaire ?