hur man ansluter en HD- tv till en dator

hur man ansluter en HD- tv till en dator

Med rätt kabel kan du använda din HD ( high- definition ) TV-visning till din hemdator . Detta gör att du kan arbeta på en större skärm , förlänga datorns skrivbord , eller titta på film på datorn från soffan . Den typ av kabel du behöver beror på in-och utgångar som finns på båda enheterna . Möjliga kablar för anslutning av två omfattar VGA, DVI , HDMI och S- Video

Du behöver : .
kabel PC -anslutning ( VGA , DVI, HDMI , komponent, komposit eller S -Video )


1 .
Bestäm vilken typ av kabel du behöver för att ansluta datorn till din TV genom att jämföra in-och utgångarna på båda enheterna. Till exempel , om din dator och TV båda har en port för en VGA -eller HDMI -kabel , kan du använda en VGA eller HDMI-kabel . Hybrid -kablar finns också tillgängliga som omvandlar signaler ( till exempel en DVI till VGA -kabel ) .
2 .
Stäng av din dator och din HDTV .
3 .

Anslut kabeln till lämplig ingång på TV ( t. ex. VGA till VGA , HDMI till HDMI ) . Om du använder komposit eller komponent kontakter , se till att de är in i deras respektive färgade ingångar .
4 .
Anslut den andra änden av kabeln till lämplig utgången på din dator.
5 .
Ström på både din TV och PC .
6 .
Tryck på " Input " eller " Source " -knappen på din HDTV tills inkanal matchar den typ av anslutning mellan tv: n och datorn . Vissa HDTV kommer att känna igen en kanal bara när du är ansluten till en enhet .

tips och varningar


 • I många fall kommer din dator automatiskt känna av HDTV som en extern bildskärm och konfigurera den som en skärm direkt . Du kan justera din PC 's video inställningar via Kontrollpanelen i Windows finns i Start- menyn för att få din HDTV att visa datorns skrivbord efter dina önskemål .


 • Relaterade artiklar


  hur man handhar en gasugn
  en jämförelse av vattenfilter
  hur man rengör filtret på en Holmes luftfuktare
  hur man fixar en sqeaky torktumlare
  faktorer att tänka på när man köper stora industri köksutrustning
  hur man hittar Tillverkningsdatum för en bosch diskmaskin
  hur man ansluter en Sony DVD- hemmabioanläggning till en Panasonic TV
  Vilka är farorna med oljevärmare ?
  Hur byter jag remmen på en KitchenAid superba säker vård tvättmaskin ?
  Felsökning & reparera en ismaskin apparat