huskurer för att ta bort gamla ärr

huskurer för att ta bort gamla ärr

Om du har ärr från gamla skärsår, skrubbsår eller brännskador kan märkena vara en källa till förlägenhet och obehag . Du kan prova att dölja ärr med kläder eller dölja dem med smink . Kosmetiska kirurger kanske kan ta bort ärr med laser behandlingar , men för många människor , kan kostnaderna för dessa förfaranden för brant . Det finns ekonomiska naturläkemedel som gör att du kan ta bort din gamla ärr i avskildhet i ditt hem .

citronsaft

Citronsaft kan hjälpa tona mörkare ärr eftersom dess sura karaktär gör att den fungerar som en naturlig exfoliant och blekning agent enligt Scar Hjälpcenter . Citronsaft hjälper ta bort lager av död hud och vävnad som komponera ärr , så utseendet minskar . Den innehåller även vitamin C , vilket är en naturlig hud vitmedel . Skiva en citron på mitten och gnugga den direkt på ärret . När det finns tillräckligt med juice på huden , massera in det i ärret i 5 till 10 minuter . Efteråt , skölj området med kallt vatten.

Honey

eHerbal Rättsmedel säger att honung är effektivt undanröja uppkomsten av äldre ärr eftersom det hjälper återfuktar huden . Som en följd verkar området kring ärret plumper och smidigare . Honey också minskar inflammation , så ärren är mindre märkbar. Dessutom är honung tros kunna hjälpa stimulera tillväxten av nya celler , kan så ärrvävnad ersättas med frisk hud . Honey får tillämpas på ärr två gånger dagligen och vänster på 15 till 20 minuter . Det kan också vara kvar på natten med ett bandage placeras över ärret .

C-vitamin

C-vitamin kan vara till hjälp för att minska uppkomsten av gamla ärr eftersom det har läkande egenskaper som uppmuntrar blodpropp , enligt eHerbal Rättsmedel . Den askorbinsyra som finns i C-vitamin hjälper också till med att röja gamla ärrvävnad . C-vitamin kan tas internt , men vid behandling av gamla ärr , det är bäst att använda en topisk kräm C-vitamin eller serum. För bästa resultat , applicera två gånger dagligen.

Gurka

gurkskivor ofta används för att minska svullnader under ögonen , och en liknande premiss kan tillämpas på ärr avlägsnas . Gurkor bidra till att minska svullnad och blåmärken , enligt eHerbal Remedies. com , så de kan vara effektiva för att minska uppkomsten av gamla ärrvävnad . Istället för skivor , gurka mosa till en pasta . Gäller för ditt ärr , linda ett bandage runt den och lämna på natten . Vid upprepad användning , bör ditt ärr börjar jämna ut .

Cocoa Butter

Kakaosmör är ett vegetabiliskt fett som kommer från kakaobönan . Det har goda mjukgörande egenskaper och mjukar upp huden , vilket gör det ett alternativ för gamla ärr bort , enligt Scar Hjälpcenter . Ansök kakaosmör och massera försiktigt ärret och det omgivande området i cirka 5 minuter , två gånger om dagen . Det kan ta lite tid att se resultat, men ärrvävnad ska börja mjukna och dess utseende bör bli mindre märkbar .


Relaterade artiklar


hur man byter en mikrovågsugn säkring
hur du tar bort en kick panel
hur man byter en koppling
hur man gör en eld brinna natten i en vedeldad ugn
vad är en sordin på en ugn ?
Hur felsöker jag en skummare korg inte fungerar ?
hur man demonterar en domkraft lalanne 10.091 råsaftcentrifugen för rengöring
hur man använder en on-demand varmvattenberedare för att värma ditt hem
Hur man använder en General Electric fritösen
Hur får jag ett nummer för kundservice för Europa- proffs?