inre delar av ljus kvicksilverånga

inre delar av ljus kvicksilverånga

En kvicksilverånga ljus är en av föregångarna andra liknande lampor såsom högtrycksnatriumlampor och även vanliga ljus fluorescerande . Glödlampan har inte en glödlampa som motstår elektrisk ström , som en glödlampa . Istället används en liten kammare av gas , inbegripet kvicksilverånga. Elektricitet passerar genom denna kammare , vilket gör att gasen att reagera och producera en glöd som ett resultat av elektroner som rör sig upp och ner energi nivåer .

utloppsrör

utloppsrör är glaset kammare som håller gasblandning som ger ljus i en kvicksilverlampa . Detta rör består vanligtvis av en tjock kvarts material som kan fälla gasen men ändå tillåta våglängder av ljus passera . Om detta rör är trasig , lampan inte längre kan fungera , och giftiga kvicksilverånga sprids i resten av lampan.

Skyddande lampa

Runt ansvarsfrihet röret är en mycket större glaskulan. Denna lampa har två funktioner . För det första skyddar det inre röret i utomstående påverkan . För det andra , filter ut några av de strålar den kvicksilverånga producerar . Ljuset från en kvicksilverlampa är en blandning av flera olika våglängder , inbegripet farlig UV -strålning . Den yttre lampa har skyddande beläggningar som blockerar dessa strålar från sticker ut från glödlampan .

Elektroder

Elektroder kontaktpunkter för det elektriska systemet. Den nuvarande måste hoppa genom utsläpp röret och sedan cykla tillbaka ut från glödlampan. Det finns fyra elektroder i lampan . Två är primära elektroder , placerade i vardera änden av röret så strömmen kan hoppa från den ena till den andra . De andra två är extra använda versioner om de två första misslyckas .

Ballast

Det tar en mycket speciell typ av elektrisk ström för att hålla en kvicksilverånga ljus tända. Om cyklar eller spänningen är fel , kan lampan vägra att ljus eller bränna ut mycket snabbt . Reaktorn är en liten elektrisk apparat som automatiskt övervakar och styr den nuvarande som den träder lampan , men innan det passerar genom röret . Barlasten ändras aktuell förrän det är optimalt för att upprätthålla glödlampan .


Relaterade artiklar


top belastning brickor vs främre belastningen
klädstreck vs torktumlare
hur man fixar en nick i ett glas spisen
Hur byter jag ett bälte på en MAYTAG lde 612 torktumlaren ?
regnbåge dammsugare felsökning
hur man byter en spis värmeelement
idéer för att spela in utgående röstbrevlåda
ENERGY STAR- förordningar
typer av fläktmotorer
Hur skärpa en cirkulär klinga hemma