problem med balsam hem luft

problem med balsam hem luft

Felsökning orsaken till din luftkonditionering inte fungerar innebär ett antal olika steg innan du ringer ett proffs. Fel på luftkonditioneringen orsakas ofta av problem både inomhus och ute . Vid inspektion dessa problem , alltid stänga av enheten , och se till att du inte slår ett centralt system om igen i minst tre eller fyra minuter för att undvika att skador på utsidan kompressordelen .

Luften är inte tillräckligt kallt

Om problemet med ditt centrala luftkonditioneringssystem är helt enkelt att huset inte blir cool , först kontrollera termostaten . Någon kanske har fått kalla och höjde temperaturen inställningen att värma upp saker och ting lite . En annan orsak till luft inte kyla nog är en hög pressostat som kräver återställa eller är felaktig och behöver bytas ut . Inspektera utsidan kondensor för att se om ett främmande föremål finns något som hindrar effektivt luftflöde eller om batterierna har fått fet .

Luftkonditionering bullrar

Du kan enkelt felsöka ett problem med ditt centrala system när det börjar göra högt ljud . Gå ut för att se att bladen i kondensor har vridits av ett träd lem eller leksak fastnar inuti . Fläkten motorlager blir torr kan också orsaka att enheten inte föra oväsen . Problemet har åtgärdats genom att stänga av strömmen och smörjning av motorns fläkt .

Luftkonditionering startar inte

När ett fönster luftkonditioneringen misslyckas att starta upp , se om den är inkopplad i. En centralt system inte sparka på automatiskt är ett annat fall av termostaten justeras till " Off " . Både centrala och fönster enhet nystartade företag påverkas negativt av en utlöst brytare eller trasig säkring , så titta på din makt panel . Centrala system kan också misslyckas med att starta upp på grund av felaktig kondensatorer eller kompressorer , och för de flesta villaägare detta innebär att man ringer i en pro .

Window Luftkonditionering Blows Säkringar

En defekt kondensator eller kompressor kan också orsaka ditt fönster luft konditionering enhet för att upprepade gånger blåsa säkringar eller resa brytare . Innan du ringer i en pro , dock först se till att orsaken inte är relaterade till smutsig eller böjda spolar .

Luftflödet är igentäppt

Både fönstret luftkonditioneringen och ett centralt luftkonditioneringssystem kan bli mindre effektiv kylare av ditt hem om luftflödet blockeras . Ta bort alla buskar , buskar eller högt gräs runt om i kompressordelen av ett centralt system . Placera en balsam fönster luften i ett fönster där luften kan fritt flöde mot det från alla tre riktningar .

filtret behöver Ändra

Undersök dina filter om ditt centrala system verkar bete sig mer trögt än tidigare . Du bör byta ditt inomhus filter minst en gång i månaden och vakuum din kanal galler när de blir smutsiga .


Relaterade artiklar


det bästa sättet att rengöra ett avlopp igensättning frys
hur man byter remmar på en Mach 5 dammsugare vakuum
hur man bygger sol spis modeller
Felsöka en bubbelpool ET18 kylskåp
amiral tvättmaskin felsökning
hur du håller din kylaggregat ren för att spara energi
hur man ändrar färg diskmaskinen frontpanelen av rostfritt stål
vad är skillnaden mellan en luftfuktare & en avfuktare ?
Hur installerar jag en Honeywell rth7400 termostat ?
hur man fixar en tvättmaskin korg