problem med signaler kabel -tv

problem med signaler kabel -tv

En av fördelarna med kabel -tv är tydligheten i bilden . Hellre än att förlita sig på ett par kaninöron , vars mottagning kan vara suddig av ett antal miljöfaktorer , levererar en TV med fungerande kabel konsekvent skarp bild och ljud. Men när signalen bryts , kan det tyda ett antal problem

Ingenting händer när jag slår på TV: n

Om ingenting händer när du slår på TV-. lampan på framsidan av tv kommer inte på och skärmen förblir avstängd-kabeln är nog bra , men boxen får ingen ström . Kontrollera att strömmen ackord är korrekt ansluten till baksidan av TV och till eluttaget . Om det verkar vara ordentligt , se till att uttaget är på och en säkring inte har gått eller en automatsäkring löst ut .

allt jag ser är svart /blå

Detta kan bero på en rad problem . Kontrollera först att din TV är inställd på rätt kanal för att ta emot kabeln signal , vanligtvis kanal 3 . Nästa , se till att din kabelbox är påslagen och får ström . Om det verkar vara på , prova att dra ur och koppla in den igen , för att återställa det . Om detta inte löser problemet , kontakta kabelbolaget .

Bilden är Snowy

Om bilden är delvis snö eller du får någon bild alls , bara snö , kan det innebära en anslutning är lös . Kontrollera alla anslutningar på baksidan av både kabel-box och TV . Om anslutningarna verkar bra , sedan ringa kabelbolaget och be den att testa signalen .

Bilden är Rolling

När en bild rullar eller är off- center , detta är ofta inte en mottagning problem, men ett problem med tv : s vertikala håll . De flesta nyare TV-apparater inte har detta problem, men äldre har i allmänhet en ratt som styr den här funktionen. Sök det och försök att räta upp bilden .

är den fel färg

Om färgen är fel på din bild , antingen för ljusa eller för mörka , det är oftare ett problem med TV än med kabeln signal . Försök att justera färgen med hjälp av TV : s kontroller . Om det fortfarande inte stämmer , ring kabelbolaget .

jag inte kan få rätt kanaler

Ibland kan en TV med en kabel signal visas för att få endast ett fåtal kanaler . Detta kan tyda på att TV är inställd på att bara ta emot antenn signaler . Använd meny på skärmen för att ställa in signal " kabel-tv "eller " kabel . " Eller detta problem kan tyda på att tv måste omprogrammeras att få rätt signaler från kabelbolaget. Ring företaget eller kontakta din kabelbox bruksanvisning för korrekt omprogrammering förfarandet .


Relaterade artiklar


hur man bygger hög effekt lett ficklampa
hur man beräknar hur mycket salt min mjukmedel kommer att använda
hur man installerar en vattentank
vilket är det bästa smörjmedlet löpbandet , silikon eller teflon ?
hur man använder självrengörande jennaire ugn
Kenmore luftfuktare filterbyte
felsökning av en KitchenAid varmluftsugn
felsökning av en MAYTAG diskmaskin mdb3000
hur ta reda på hur gammal din torktumlaren
datoriserade symaskiner kontra mekanisk