vattenfilter för järn problem

vattenfilter för järn problem

Du behöver :
Måttband

Iron mineraler i vatten är ett allvarligt problem och är ofta ett tecken på "hård " vatten eller vatten som har en hög halten av upplösta mineraler . Dessa mineraler kan påverka vatten smak, bygga upp skala i rörledningar och kan skapa ytterligare problem när du tvättar . Järn kan reagera med en mängd olika material, inklusive porslin , och fläck dem permanent . För att minska mängden järn i vatten , kan husägare installera ett antal olika filter som utformats speciellt för att ta bort mineraler som järn från vattnet .

Ion Exchange

Jonbyte system använder en elektrolys process att helt enkelt sub out järnet mineraler natriumjoner . Detta filter använder en tank fylld med en saltlake som producerar natrium harts för processen . Villaägare måste lägga salt till tanken ibland , och filtret kan bara mildra en viss mängd vatten på en gång , vanligtvis på natten när inget vatten används .

Filter med klor

Filter som använder klor lägga till klor till vatten system med en insprutningspump. Det klor reagerar omedelbart med järnpartiklar (och andra mineraler ) , ritning järnet ut från vatten tills den är utfälld nog att filtrera genom ett gemensamt vatten -filter . Denna metod är effektiv men lämnar klor och partiklar i vattnet , så en kolfilter används ofta för att ta bort denna partiklar också.

fällning med Greensand

Greensand är en filtrerande material som använder glaukonit en förening som har en liknande oxidation effekt klor på mineral i vattnet . Den Greensand fälls järnpartiklar och filtrerar dem samtidigt, fångstmetoder järnet i fina korn av sand som filtret använder . Dessa filter kommer ofta i mindre storlekar för plats filtrering av vatten in i en pool eller hus .

Polyfosfat Behandling

Polyfosfat behandlingar som används för hushållsändamål filter som bara behöver ta itu med en liten mängd järn partiklar . Polyfosfater är en grupp av föreningar som band lätt till löst järn . Som ett resultat , låta järnpartiklar bifogas polyfosfater i stället för att knyta an till andra ytor i vattnet borstar mot . Detta filter tar inte bort någon järnpartiklar men göra dem inerta .


Relaterade artiklar


hur man bygger en billig solfångare
luftrenare vs joniseraren
hur man fyller febreze scentstories skivor
felsökning varmvattenberedare
hur man demonterar en mag - ljus
vedeldade kaminer i huset & farliga att andas
hur stor en avfuktare ska jag ha i min källare ?
problem med hem luftfuktare
hur man installerar en Mitsubishi CRT med en Onkyo hemmabiosystem
hur transporter kylanläggningar