Hur rengör jag insidan av en rostfri diskmaskin ?

Hur rengör jag insidan av en rostfri diskmaskin ?

Rostfritt stål diskmaskiner är ett sätt att framhäva utseendet på ditt kök . Många rostfria diskmaskiner är också i rostfritt stål på insidan snarare än plast . Den enkla processen att disken är ofta allt som behövs för att hålla diskmaskinen rena invändigt . Det finns några saker du kan göra för att rengöra insidan av en rostfri diskmaskin om du börjar lägga märke till lukt eller ser hårt vatten fläckar på insidan sidoväggarna

Du behöver : .
tandpetare
Vit vinäger.
Tyg.
Citronsaft.
Maskindiskmedel .


1 .
Öppna luckan och ta bort både av skålen rack så att du kan komma åt spolarmarna . Den nedre korgen drar oftast rakt ut , medan den övre diskställ kan ha ett klipp på framsidan av de spår som du måste ta bort för att dra ut i racket .
2 .
Inspektera övre och lägre spolarmarna ordentligt runt munstycket hålen . Fyll en liten behållare med vit vinäger , och doppa en tandpetare i ättika . Sätt i ättika slutet av tandpetare i varje munstycke hål som har sediment bygga upp .
3 .
hittar maten filtret på botten av diskmaskinen nära den bakre väggen . Ta bort någon mat eller skräp som är på toppen av filtret . Filtret är en stor skärm som förhindrar mat och skräp från att komma in i avloppet .
4 .
Rengör dörren tätning med en fuktig trasa . Använd inte tvål på luckan. Fukta en trasa i varmt vatten och gnugga dörrtätningen ner för att ta bort någon film eller bygga upp .
5 .
Ställ skålen rack tillbaka in i diskmaskinen . Fyll en 8 oz . glas med citronsaft och placera den på den nedre diskställ . Fyll på diskmedel koppen med diskmedel och stäng luckan . Kör diskmaskinen genom en regelbunden cykel för att bli av hårt vatten fläckar och fräscha diskmaskinen .

tips och varningar


 • Använd aldrig slipande rengöringsmedel eller slipande svampar på eller i rostfritt stål diskmaskin . Dessa orsakar repor på de rostfria som är svåra att få bort .


 • Relaterade artiklar


  gör poppel göra bra ved ?
  hur en naturgas forcerad ugnen fungerar
  ska jag använda destillerat vatten i mitt varma dimma luftfuktare ?
  hur man rengör rack grill
  Hur använder jag den Bissell mattan 2x renare ?
  hur man hänger om varor en ugnslucka
  hur man tina upp en Amana kylskåp
  hur man sätter en k - kopp filter i min Keurig
  hur man använder ett GE profil självrengörande ugn
  hur du ansluter min laptop till min stereo