Samsung koder torktumlare fel

Samsung koder torktumlare fel

Samsung torkare är favoriter för deras prisvärdhet, stil och enkelt användargränssnitt. Samsung Felkoden är en av de funktioner som gör deras torkar så användarvänlig. När något går fel med din torktumlare visas en två bokstäver felkod på skärmen . Varje nummer motsvarar en specifik fel och håller som finns tills problemet är åtgärdat . Du kan korrigera många av de vanligaste frågorna själv , men du kan behöva ringa ett servicecenter om problemet kvarstår . Undvik att öppna baksidan av din torktumlare eller utföra elektriska reparationer som du kan oavsiktligt din garanti.

vara

BE -koden visar att en knapp ständigt trycks ned. Om du av misstag har tryckt på en knapp för hårt , kan kanten bli tillfälligt fastnat under fasaden , att hålla knappen intryckt intryckt . Om en knapp visas deprimerad eller krokig, prova att trycka det försiktigt tills det dyker upp . Om alla knappar okej ut , prova att starta om cykeln . Om koden kvarstår, kontakta en serviceverkstad.

dF /DO

"d" koderna hänvisar till dörr problem . DO kod innebär att dörren är öppen . " Start " stängt dörren ordentligt och tryck på DF kod innebär att dörren inte självhållning ordentligt , öppna dörren och se inga kläder blockerar låset och återförsluta den . Om någon kod kvar , dörren sensorn eller spärr kanske behöver bytas ut , så kontakta en serviceverkstad.

Et

Et Felet anger ett fel i torkens elektronisk kommunikation. Försök att starta om cykeln , om koden är , det betyder att antingen knapparna inte kan kommunicera med minnet, eller minnet har fördelas internt . Försök att göra dessa reparationer själv är farligt och upphäver garantin . Kontakta en serviceverkstad.

FE

FE -koden indikerar ett problem med strömförsörjningen . Lösa eller felkoppling finns förmodligen där torken ansluter till strömsladden , eller nätsladden är fel typ . Om torktumlaren hårdkopplad , är det möjligen felaktigt trådbundet . Dessa typer av reparationer är mycket farliga för en nybörjare , så kontakta en elektriker eller verkstad .

han /OD-värde

han koden hänvisar till en ogiltig uppvärmning temperatur , och OD koden anger en ogiltig torktid . Båda koderna orsakas av en felaktig inre värme sensor eller termometer . Dessa reparationer kräva öppnandet av torkens baksida , som kan ogiltigförklara garantin. Kontakta ett servicecenter .

till /ts

" t " koder betyder att det finns ett ludd täppa , antingen i ludd själva skärmen eller i ventilationssystemet . Rengör luddet skärmen först genom att ta bort den från strax innanför luckan till torktumlaren och försiktigt ta bort luddet . Byt rasbranter och starta torktumlaren . Om koden kvarstår, koppla loss torktumlare , och försiktigt lossa ventilen slangen från avgasröret . Använd en vakuum eller Blås bort ludd byggs upp , byt slangen och starta torktumlaren . Om koden kvarstår är torktumlaren felaktigt ventilerade . Konsultera din handbok för den rekommenderade längd och antal varv för din modell . En avluftningsslangen som är för lång , har för många armbågar eller är större än 4 inches i diameter kan förhindra korrekt avgasflödet . Förkorta din avluftningsslangen och använda rakaste vägen från torken till utomhus . Om detta inte löser problemet , kontakta en serviceverkstad.


Relaterade artiklar


Felsökning gas stockar
hur man ställer in en fax hemma
hur du tar bort den övre satsen tvätta armen på en KitchenAid diskmaskin
felsökning Kenmore problem gas torktumlare
Hur byter jag vattenfiltret på min KitchenAid kylskåpet ?
felsökning av en MAYTAG gasspis
hur man bygger en egen sol varmvatten
regler för gasflaskor
jämföra yoghurt beslutsfattare
hur man vända en OneTouch konservöppnare