avjoniserat vatten och definition

avjoniserat vatten och definition

Avjoniserat vatten , som ibland kallas avjoniserat vatten är vatten som har haft alla mineraler ur det med hjälp av en jonbytarprocessen. Avjoniserat vatten har många användningsområden , men det är inte samma sak som renat eller destillerat vatten

Du behöver : .
kryssmejsel
Ersättning Kenmore bälte .

Process

Vatten är avjoniserat genom en process kallad jonbyte . Vatten är placerad i en behållare med en speciell harts som negativt laddat . Hartset lockar mineraler som natrium och kalcium , ta bort dem från vattnet .

Funktion

Avjoniserat vatten används ofta i den vetenskapliga samfundet i laboratorietester som rent vatten krävs . Det används också när rent vatten behövs som en ingrediens för att tillverka produkter som kosmetika eller under produktion av elektronik . Biltvätt också använda avjoniserat vatten, ibland kallar det " mjukt vatten ". Avsaknaden av mineraler och andra Inneslutningar kan skära ner på vattnet fläckar från tvättning .

Säkerhet

En studie från 2004 av Världshälsoorganisationen konstaterade att avjoniserat vatten kan orsaka intestinal skada och främja tillväxten av bakterier i kroppen . Mat lagad med avjoniserat vatten har mindre kalcium och andra hälsofrämjande faktorer , och vattnet i sig är oftast saknas i många av de positiva aspekterna som finns i vanligt vatten .


Relaterade artiklar


hur man beräknar generator nuvarande
de bästa sätten att bygga en sol spis
Hur konverterar jag baktid & temperatur från en vanlig ugn till en varmluftsugn ?
hur man installerar en LG torktumlare wm3001hwa gas
hur man ansluter en bärbar dator till en tv -skärm
installationsanvisningarna för en KLH 9900 satellithögtalare
fördelarna med en luftfuktare
hur man fixar en nick i ett glas spisen
hur man ansluter en låda TV -kabel till en dvd -spelare & stereo
hur man byter vitvaror