hur man byter element på glas - top elspisar

hur man byter element på glas - top elspisar

Vissa kockar älskar glas-top intervall . Vissa kockar hatar dem . Även om det är lätt att rengöra den släta ytan av dessa apparater , en del användare klagar på restvärme efter användning, krossat glas eller dålig värmeöverföring till en pott som inte helt plana i botten . Glas-top områden har en stor nackdel jämfört med spisar med exponerade elektriska spolar : elementen är mycket svårare att ersätta . De flesta tillverkare berätta att inte göra det . Varje modell spis kommer att ha sin egen fel. Instruktionerna som följer är generaliserade men du ska kunna anpassa dem till din enhet .

Du behöver:
Skruvmejsel
. Ratchet set ( för Counter-top intervall bara ) .
Längder av 2-gånger-4 är längre än kaminen är bred ( för Counter-top intervall bara ) .
Handdukar eller filt .
Penna och papper.
Nål-tång .
Ersättning brännaren .


1 .
Koppla din enhet eller sätta sin automatsäkringen i läge OFF .
2 .
Avlägsna skruvarna som håller glaset på plats . Du kommer förmodligen hitta skruvarna under dem, i överkant av ugnen dörr utrymme . Det kan finnas andra skruvar också .Om du har en drop-in sortiment , kan du behöva lossa glasskiva från matlagning enheten . Säkert stötta enheten med 2-gånger-4- s att låta dig få tillgång till skruvar och muttrar hex på botten utan att ständigt hålla saken upp .
3 .
Många glas-top intervallen har de element knutna till glas i stället för att apparaten . Om din maskin är så här , dra glaset framåt eller stötta upp att skruva eller koppla en jordledning och ledningar som fäster på baksidan .Vissa områden har vreden på glaset . Om din maskin är en av dessa , kan du behöva bända loss vreden så att du kommer att kunna lyfta glaset.
4 .
Lyft glasskiva och ställ den på handdukar eller filtar för att skydda den .Om det finns element fastsatt i glaset , lägg ditt glas upp och ner .
5 .
Rita en skiss av kopplingsschema för det element som du behöver byta . Du vill inte ta bort det och måste gissa vilken ledaren där . Dessa element är anslutna direkt till den aktuella , till skillnad från utsatta spis brännare som passar i ett block .
6 .
Gratis dina felaktiga elementet från ytan som den är fäst . Det kommer att säkras genom metall band eller clips . Ta bort relevanta skruvarna att släppa anläggningen mekanism ( er) .
7 .
Bänd trådar av flikarna i församlingen för att ersättas med nål-tång .flesta nya element kommer med plast block ur vilken flikar projektet . Detta verk kallas en limiter och du kan ta ut skruvarna för att lossa den från uppvärmning del av elementet om du behöver hålla det .
8 .
Tag bort den trasiga brännaren och ersätta den med den nya . Fäst kablarna enligt dina ledningar skiss med tång . Skruva i klippen eller remmar som håller elementet på plats .
9 .
Sätt alla ledningar , inklusive marken tråd, som löper från din glasskiva till utrustningen om du kopplade det tidigare .
10 .
släpp försiktigt upp glasskiva på plats igen och skruva tillbaka den i så fall .
11 .
Koppla in ugnen eller slå på banan . Din nya inslag bör vara klara för användning .

tips och varningar


 • Tillverkarna kan ha ändrat kopplingsschema så att det nya elementet inte kommer att fungera om trådbunden samma som din gamla element . Läs litteraturen för att vara säker .
 • Du kanske vill bära arbetshandskar . Metallen bitar inuti apparaten kan vara vassa .


 • Relaterade artiklar


  hur man rengör ett Alen luftrenare filter
  hur du installerar en gummipackning på en Kenmore elit bricka
  hur man rensar en torktumlare vent
  hur du tar bort en MAYTAG agitator
  Hur demontera jag en spishäll ?
  hur man rengör vatten dispenser i kylskåp
  Orsaker till en gasugn blir inte varmt
  hur man tänder en pilot ljus bärgas värmare
  hur man tänder en roper ljus ugn pilot
  felsökning av en riccar dammsugare