hur man målar pärla färger

hur man målar pärla färger

I en värld av målning , " pärla "en ljus-fånga och reflekterande komponenter som tillförts färg för att göra det skimmer och ändra utseende något när de utsätts för direkt ljus . Denna komponent är vanligtvis en damm la till färg som genomsyrar det med skimrande och självlysande kvalitet som gör färgen tycks förändras lätt ned . Det finns två typer av pärlor : pärlor spöke och godis pärlor färg . Båda kan läggas till vanlig färg . Pearl färg är ofta och mest använda inom fordonsindustrin . De bilar som tycks gnistra lite i solen och lyser med multicolor glans är exempel på den typ av effekt pärla färg kan skapa

Du behöver : .
Rags
Tvål och vatten.
Power Sander.
150-slippapper.
220-slippapper.
400-slippapper.
2000-slippapper.
Primer.
Penslar.
Måla spruta.
Paint.
Ghost pärla damm .
Candy pärla damm .
Klarlack .


1 .
Rengör ytan. Tvätta ytan du ska måla med tvål och vatten . Torka ordentligt. Kör fingret över ytan tills det gnisslar .
2 .
Slipa ytan du målar med en effekt slipmaskin och 150-slippapper --- detta kommer prep ytan för färg , vilket skapar något för det nya lagret att binda till . Sand igen med 220-slippapper att jämna ut eventuella ojämnheter i den första slipningen . Applicera ett jämnt tryck på Power Sander så din slipning jobb är jämn. Torka bort damm och rester med en fuktig trasa . Torka ytan.
3 .
Applicera primer på hela ytan jämnt . Välj en färg som är liknande eller samma som den färg du vill tillämpa med spöket eller godis pärla damm . Låt detta skikt av primern torka .
4 .
Sand primern med en effekt slipmaskin och 220-grit sandpapper . Resand med 400-slippapper för att säkerställa att primer är jämn, slät och prepped för ditt lager av pärlemor färg .
5 .
Blanda din spöke pärlor i färg på färg du vill ansöka . Häll i en 1 /2 tsk till en hel tesked av pärlor . Lägg till pärlor gradvis så att du kan se hur olika mängder pärla påverka färgen . Blanda väl tills färgen skimrar och du kan se spöket pärlorna gör sitt arbete att förändra en platt färg till en strukturerad , självlysande färg . Följ samma instruktioner för godis pärlor , endast använda en tydlig bas färg eller en väldigt ljus neutral färg med godis pärlor , som skapar sin egen färg till mixen och inte bara speglar och tuber ljus hur spöket pärlor gör .

6 .
Applicera din skimrande pärla kappa till den nyligen primade och nyligen slipade ytan . Lägg på färgen med en pensel för mindre projekt , och använda en professionell färg spruta ( du kan hyra en på ett verktyg leverans butik ) för större projekt . Låt detta lager av pärlemor färg torka .
7 .
Wet sand din pärla skikt med en mycket hög slippapper --- 2000-grus är inte ovanligt för en finish jobb som det här. Torka bort slipdamm med en våt trasa . Torka ytan . Applicera ett lager klarlack till ytan --- Det kommer att fungera att både öka lystern i din färg och för att skydda din pärla färgskiktet .

tips och varningar


Använd
 • en ansiktsmask vid slipning för att minska eventuella interna irritation från att andas in färgen damm .


 • Relaterade artiklar


  hur man stack en vanlig tvättmaskin och torktumlare
  hur man återställer Culligan avhärdare
  Hur man testar starta kondensatorer
  infravärmare information
  Hur skärpa en cirkulär klinga hemma
  vad är meningen med hybrid torr i diskmaskiner ?
  om vedeldning skär
  hur man haka ett sophantering
  hur man byter remmen på en Bissell 8.910 matta renare
  hur du tar bort rost från en Gaggenau solid elektrisk brännare