med hjälp av en bambu mat ångbåt

med hjälp av en bambu mat ångbåt

Bambu mat ångkokare är matlagning fartyg tillverkade av kraftig , stjälkar ihåliga av tropiska bambu anläggningen . De finns i olika storlekar och former för att tillgodose olika mängder och typer av livsmedel. Många avdelning och grytor butiker säljer ångkokare

The Concept

Het ånga kockar livsmedel som tillagats i bambu ångfartyg . Placera den mat som kräver den längsta tillagningstiden på botten , och den mat som tillagas snabbast på den översta nivån . Efter att ha säkrat locket , sitter bambu ångaren atop sjudande vatten i en kastrull stor nog att rymma ångbåten utan vattnet röra maten .

Fördelar

Bräsering , bakning eller matlagning i vatten orsakar förlust av vitaminer , såsom vitamin B och C. Ångan förhindrar detta och gör att maten får behålla mer av sin naturliga smaker . Denna metod behåller form och färg på maten ofta äventyras genom andra tillagningsmetoder .

Överväganden

Bamboo ångkokare är relativt känsliga kokkärl . De är inte mikrovågsugn eller för användning i vanlig ugn . Livsmedel håller vanligen till bambu , så ett tunt lager matolja på bambu är bra eller kockar får linje lagren med vegetabiliska blad för att förhindra fastnar och förbättra smaker .


Relaterade artiklar


Hur gör jag byta ut ett filter i en Holmes luftfuktare 3500 ?
Hur byter jag ett bälte på en MAYTAG lde 612 torktumlaren ?
Hur jämför jag el galler ?
hur du justerar gas på en Kenmore ugn
tips på rengöring en kaffebryggare
felsökning av en naturgas ugn
Kalifornien lagar om avhärdare
köksutrustning lista
hur man gör hemmagjord sol varmvatten
Varför min braskamin rök upp huset ?