oljeutvinning från frön

oljeutvinning från frön

Motiverade hem kockar göra allt från början. Göra din egen oljor från fröer kan du uppskatta den gamla processen för oljeutvinning . Utdrag din egen olja hemma med hjälp av en handvevade olja pressen. Vissa typer av Juicepressar har också ett alternativ olja tryck . Oljeproducerande frön som är väl lämpade för ett hem kock inkluderar solros , sesam , vallmo , senap , druva och pumpafrön . Många typer av nötter , till exempel mandel och jordnötter , kan också användas för att göra oljor

Du behöver : .
cookie sheet
. Stor gryta.
Liten kruka.
Olja pressen.


1 .
Shell eller ta bort skroven , om det behövs och skölj fröna . Smuts kan skada olja press och damm kan absorbera och hämma utvinning av olja .
2 .
Torka fröna om de är färska . Sprid ut dem jämnt på en cookie plåt och placera dem i en torr , ventilerad miljö för minst två dagar .
3 .
Värm frön , med hjälp av en dubbel panna . Fyll botten av en större kruka med vatten . Placera fröna i en mindre kruka . Ställ den mindre krukan i större kruka . Koka upp vatten till en koka på spisen . Fröna är till stor del värms upp av ånga . Värm frön för fem till tio minuter under omrörning , tills de är varma vid beröring .
4 .
Häll den varma fröna i tratten av oljan pressen .

5 .
Ställ ett glas eller plastflaska under utvinning pipen av oljan pressen .
6 .
Vrid handtaget på olja press långsamt som utsäde pressas och oljan frigörs .
7 .
Label behållaren . Forskning hållbarhetstiden för just den typ av utsäde av olje du gjort och inkluderar ett utgångsdatum. Förvara oljan i slutna behållare i ett svalt, mörkt skåp eller skafferi , eller i kylskåp .


Relaterade artiklar


hur man ansluter en extern hårddisk till en TV
Anledningen till att luftkonditionering enheten är igång, men huset är inte kyla
hur man gör en solenergi ugn
hur man kan jämföra diskmaskiner
de bästa sätten att organisera ett kylskåp
installera träsk svalare kuddar
hur du installerar en 50- tums samsung plasma tv på väggen
vad som orsakar bränder kaffebryggaren ?
Hur använder jag en braun 5790 rakapparat ?
är en gas eller elektrisk tork bättre ?