reparation tips för Sony TV

reparation tips för Sony TV

Sony har gjort tv-apparater för decennier och har producerat TV-apparater från svart -vita golv enheter till små 13- tums bildskärmar till jätte bakprojektion och plasma skärm väggmonterade enheter . Som med de flesta enheter kan dessa maskiner bryta ner , och det finns enkla lösningar på några av de vanligaste problemen tv av alla slag .

Ingen bild

LCD kommer plasma och bakprojektion tv inte visa " snö ", utan istället visas ett meddelande på skärmen som säger "NO SIGNAL . " Om detta meddelande visas , kontrollera först att TV är inställd på rätt enhet källor (t. ex. HDMI om du försöker titta på media från en HD- enhet, eller komposit om du försöker att titta på högupplöst video) . Om TV: n är inställd på rätt ingång men inte visar bild , kontrollera att media källan är i full drift . Detta innebär att kontrollera att kabeln station sänder eller att media enheten är påslagen och svara på kommandon . Om detta återställs inte bilden , kontrollera anslutningen kablarna från mediaenhet till TV , eftersom signalen inte kan vara stark nog att registrera dig på tv .

Stereo Indikator Flash

När du tittar på ett program genom en over-the-air signal eller via satellit eller kabel -TV, kan en stereo blinka oregelbundet . Detta inträffar när TV: n är inställd på VHF /UHF ingång . För att reparera detta problem , ställa in tv till en stereo station , vrid sedan tv , drar ur tv från väggen , låt det sitta urkopplad från väggen i 60 sekunder , koppla sedan in den igen och makt tv på . Detta kallas en omstart , och bör återställa signalingång på din TV. Om problem fortsätter föra tv till en certifierad professionell .

Memory Stick Fel

Många Sony tv inkluderar en ingång för Memory Stick PRO Duo media . Ibland inkopplad när minnet är i ett meddelande visas på skärmen som en bild av minnet . Detta är ett felmeddelande och kan lösas genom att ta bort och sätta tillbaka minnet . Om problemet kvarstår , kontrollera att Memory Stick -kort är antingen JPEG -eller MPEG1 filformat . Dessa är de enda som stöds av Sony TV på Memory Stick -kort . Om problemet fortfarande inte löst , ta bort kortet och utföra en omstart av TV . Om det efter en omstart problemet kvarstår , kontakta en servicetekniker .


Relaterade artiklar


Vilka är farorna med att köra en gas spis ?
hur reparera en Bosch tvättmaskin
krav för rumsuppvärmning
hur man rengör en Bunn termiskt karaff kaffebryggare
vedeldade kaminer i huset & farliga att andas
hur du tar bort repor på min bubbelpool guld i rostfritt stål kyl
hur du tar bort en MAYTAG agitator
hur man installerar en LG torktumlare wm3001hwa gas
Hur gör jag för storlek rören masugnsgas ?
Hur man väljer en tre hål kran