Sony Trinitron TV reparation tips

Sony Trinitron TV reparation tips

Det finns flera frågor som kan påverka Sony Trinitron tv . Vissa frågor kan bero på elektriska fel inuti satt upp. I dessa fall bör du anlita en TV reparatör eller kontakta Sony kundtjänst direkt. Andra problem är mer rakt fram och bara kräver en del grundläggande samband kontroller och justeringar menyn för att få din Trinitron tillbaka till god hälsa .

låg eller ingen Sound

Om din Sony Trinitron TV har inget ljud eller en ovanligt låg volym , prova att öka volymen till en hög nivå via fjärrkontrollen . Också se till mute -knappen har inte tryckts in av misstag och att det inte finns några hörlurar kopplade till TV: n som dessa kommer att hämma ljudet . Även få tillgång till Sony Trinitron menyn och kontrollera att högtalarna är inställda på På . Se till modulära TV -inställningar ( MTS ) på menyskärmen är inställda antingen huvud-eller stereo .

Om du har en enhet ansluten till din Sony Trinitron , till exempel en kabel -mottagare , en spelkonsol eller en DVD -spelare , försöka justera volymen på den enheten . Externa enheter har sina egna volymkontroller som kan verkställa ljudet från din Sony Trinitron . Om volymen knappar eller externa enheter inte innehåller fel , kontrollera dina audio och video -anslutningar på baksidan av din Trinitron tv .

No Signal meddelande

Om din Sony Trinitron skärmar Ingen signal på skärmen , kan det köpas från en ingång som inte har någon enhet ansluten till den . I detta fall , tryck på TV /VIDEO -knappen på fjärrkontrollen och ändra den till en annan fil. En No Signal meddelande kan också visas om kanalen som visas är inte aktiv eller inmatningsfack är tom . Prova att byta kanal eller sätta i en annan DVD för att se om en bild visas . Om din Trinitron TV använder en rak -to-air antenn , se koaxialkabeln är ordentligt monterad på baksidan av TV . Om din signal kommer från en set- top box kabel , se till att det säkert är ansluten till din Trinitron TV .

Blinkande eller Konstant LED-ljus

Sony Trinitron tv med indikatorlampor på nedre framsidan av uppsättningar . De är utformade för att visa TV- status eller varna användare när viktiga funktioner är aktiverade . Om den röda lampan med fast sken betyder det att strömmen är avstängd och är inget att oroa sig . Om din Trinitron som är ansluten till Internet via en dator, en orange lampa blinka när TV: n tar emot en programuppdatering. När en programuppdatering sker , kan fjärrkontrollen inte användas . En grön LED-ljus visar att Trinitron som är påslagen . Om den gröna lampan visas, men ingen bild , tryck på knappen TV /VIDEO och byta till en annan ingångskälla . Om en röd lampa blinkar på och av , det finns ett problem med din Trinitron TV . Prova att vrida på och av eller återställa till fabriksinställningarna. Om detta inte fungerar , kontakta Sony kundtjänst direkt .


Relaterade artiklar


Hur installerar jag en Honeywell rth7400 termostat ?
hur tyst ett lågt tak fläkt
Hur länge ska en självrengörande ugn stanna på ?
Hur kan jag kalibrera digitala skalor ?
Hur gör jag för höjd ökar lågan på brännaren av en gasspis ?
Hur rengör jag en självrengörande ugn Tappan tgf355bfda ?
hus idéer för att gå grönt
instruktioner för att ersätta ett bälte på en dammsugare dimension ii vakuum
Hur installerar jag en 48 tums köksfläkt ?
hur man halstra i en elektrisk spis