tysta en högljudd tvättmaskin och torktumlare i ett kök

tysta en högljudd tvättmaskin och torktumlare i ett kök

Det är i allmänhet betraktas som en europeisk inredning arrangemang, men fler amerikanska invånare lägenhet och de i mindre hus går med tvättmaskin och torktumlare i köket . för att spara utrymme . Detta centralt belägna val för tvätt har sina fördelar , men det betyder också att bullret från tvättmaskin och torktumlare är förmodligen närmare till de områden du tillbringar mer tid i. Om din tvättmaskin eller torktumlare gör alltför mycket buller i ditt kök , kan du kanske att tysta dessa apparater för att göra tvätt dag drägligare .

Laddar Även

Se till att du fyller din tvättmaskin jämnt . När plagg blöt i tvätten , de blir ganska tungt . Maskinen torkar delvis lasten genom att utföra en snabb centrifugering som snurrar mycket av vattnet ut ur kläderna .Om du lägger alla kläder i på ena sidan av BYKKAR , kommer de att fastna mot ena sidan av badkaret under spinn . Denna off -balance spinning gör att brickan att klippa fram och tillbaka mycket snabbt , skaka maskinen och även "gå" över golvet . Det resulterande ljudet kan vara ett rytande . Om du hör detta händer , pop öppna locket och vänta på att snurra att stanna och ordna plaggen så att de fördelas jämnt .

Nivå Machines

Om din tvättmaskin eller torktumlare är inte nivån på golvet , då du kommer att märka massor av ljud från båda enheterna , eftersom de snurrar och rock och tillbaka . Det bästa sättet att undvika detta buller är att nivå dina maskiner genom att vrida de justerbara benen på botten . Detta bör vara en relativt enkel uppgift . Använd en nivå på toppen av maskinen för att hjälpa dig att få en exakt justering .

stötdämpare

Brickor kan snurra i hastigheter upp till 1. 400 varv per minut , enligt Good Vibrations webbplats . Den tillhörande vibrationer kan orsaka en hel del buller . Även om din bricka ligger rätt och är planat så bra du kan göra det , skulle det fortfarande finnas problem med ojämna golv . Eftersom det är opraktiskt att "re-golvet " ditt kök , kan du använda stötdämpare att tysta maskiner .Dessa kuddar är tillverkade av en gummiblandning som kommer att absorbera stötar av en vibrerande tvättmaskin eller torktumlare och därför hålla ljudnivån till ett minimum .

Lösa föremål

Lösa föremål i torktumlaren är källan till större buller . Ändra , objekt som du glömde ta bort från dina fickor , din nya 400 $ mobiltelefon-någon av dessa saker kan vara den skyldige .Om du hör klingande runt i torktumlaren när den snurrar lasten , öppna den och gräva igenom plaggen noga och hittar några lösa föremål och ta bort dem .

Ring för reparationer

skrikande eller skrikande från torktumlaren kan vara resultatet av felaktiga delar . Det finns en god chans att du behöver ringa en servicetekniker för att fixa problemen . En utsliten bälte , kan trissa eller skott motorlager vara orsaken till buller . Dessa typer av ljud , även om torktumlaren fortfarande fungerar för nu , kommer att vara outhärdligt i köket och matsalen för lång . Ring samtalet så fort du kan .


Relaterade artiklar


installation av ett direkt utlopp ugn
hur man ansluter en extern hårddisk till en TV
Felsökning av en KitchenAid torktumlare
hur man rengör en långsam rörelse badrum dränering
10 siare jämfört med 12 siare
hur man rengör en Kenmore elit ugn
hur man rengör en kaffebryggare Bunn dropp
hur man rengör rack grill
Hur tar jag bort toppen av en MAYTAG Neptune tork ?
felsökning av en Bissell proheat komplett