DIY : central luftkonditionering underhåll

DIY : central luftkonditionering underhåll

Central luftkonditionering underhåll är viktigt för att säkerställa att enheten har en lång livslängd och fungerar effektivt . Rätt central luftkonditionering underhåll kan göras själv , och kan även se till att luften i ett hem håller sig sval och ren hela sommaren . Centrala luftkonditioneringsanläggningar har ofta två delar, utomhus och inomhus . Central luftkonditionering underhåll inkluderar borttagande byggt upp smuts och skräp från de komponenter och ersätter filter vid behov

Du behöver : .
skruvmejsel.
Vakuum med mjuk borste.
Elmotor olja .
Sekatör .
Rake.
Nya luftkonditioneringen filter .


1 .
Stäng av strömmen till klimatanläggningen . Detta är typiskt gjort på utomhusenheten , där den ansluts till väggen .
2 .
Skruva av locket på utomhusenheten. De flesta utomhusbruk har ett lock eller mål för att skydda fenor och kondensorbatteri , som måste bort så att kondensorbatteri och fenor kan rengöras . Normalt täcker dessa kommer att hållas den med skruvar och kan bara vara skruvas ta bort .
3 .
Dammsug fenor på utomhusenheten , vilket kan vara igensatta med löv, gräs eller damm .
4 .
Ta bort gallret från ovanpå utomhusenheten. Det kan skruva , men fortfarande är kvar med kablar så man måste vara uppmärksam för att se till att kablarna inte överbelastas.
5 .
Dammsug gallret . Gallret kan ha smörjning hamnar , och om så är fallet fem droppar elmotor olja kan läggas till.
6 .
tillbaka gallret till sin ursprungliga position och skruva ärendet igen Och se till att luftkonditioneringen är utomhusenheten är inkopplad igen .
7 .
beskära alla hängande grenar och kratta några löv eller gräsklipp som kan sugas upp av luftkonditioneringen. Beroende på var du bor och vilka växter som finns i närheten , kan detta ha att göra oftare som separata underhåll .
8 .
Byt ut smutsiga luftkonditioneringen filter i inomhusenheten med en ny , rengör filtret , och vakuum fenorna och förångarbatteri om de är tillgängliga .
9 .
Kontrollera eventuella läckor eller sprickor i luftkonditionering och slangar . Om sprickor eller läckage upptäcks, bör en professionell kallas .


Relaterade artiklar


skillnaden mellan diesel och eldningsolja
hur man byter remmen på en Frigidaire trumman
rensar ett papper som fastnat fragmenteringsanläggning
diskmaskin rack reparation tips
hur man fixar en dörr läcka på en Kenmore diskmaskin
hur man tänder ugnen lampan på icke elektrisk gasspis
Tips för avfrostning en frys
hur du ansluter en TV till en dator
Frigidaire bricka monteringsanvisning
hur man kan jämföra mat sparare