Hur gör jag rent mögel i en luftkonditionering ?

Hur gör jag rent mögel i en luftkonditionering ?

En mögel-och mögel-smittade luftkonditioneringsapparaten kan inte bara ge ditt vardagsrum en mycket obehaglig lukt , det kan vraket förödelse med hälsa och välbefinnande någon i ditt hem som har allergier . Luftkonditioneringsapparater är perfekt grogrund för mögel och mögel , de samlar damm på fläktar och vatten kondenseras från atmosfären håller dammet fuktigt . Regelbundet byte av luftkonditioneringen filter är kritisk , men du måste också ta bort smuts och damm ( som hyser mögel och mögel ) från det interna arbetet i luftkonditioneringen för att hålla det-och din familj-frisk .

Du behöver:
Skruvmejsel
. Nya engångsfilter ( endast om din luftkonditionering har en disponibel filter) .
Dry tvättmedel .
Varmvatten.
Gamla toalett borste eller liknande långskaftad borste .
Kommersiella allrengöringsmedel eller avfettningsmedel .
Trasor.
Dammsugare.


1 .
Koppla av luftkonditioneringen och ta bort den från fönstret . Placera den på en stadig yta som golvet .
2 .
Ta bort filtret från grillen på luftkonditioneringen. Ersätt den med en ny om det är en engångsfilter . Om det går att återanvända, lägga filtret nedåt i diskhon , strö den med en torr tvättmedel och täck den med ungefär en tum av varmt vatten om det är ett permanent filter . Blötlägg filtret i ca 15 minuter , ta bort den från vattnet , skölj med varmt vatten och låt det lufttorka i ca en halvtimme .
3 .
Ta bort grillen från luften balsam . Exakt hur du gör detta beror på din specifika luftkonditioneringen. Vanligtvis frontgallret hålls på plats av två fjäderklämmor i botten . Dra gallret framåt och tryck ner den att släppa klippen . Leta efter skruvar längs den övre kanten av gallret eller bakom kontroll dörren om den första proceduren inte fungerar . Ta bort skruvarna med en skruvmejsel och ta sedan bort gallret .
4 .
Ta täckplåten av luftkonditioneringen . Ta bort alla skruvarna med en skruvmejsel och lyft locket rakt upp .
5 .
avlägsna damm och smuts från förångaren (den främre fenor , tunna vertikala bitar av metall) . Använd en gammal pensel toalettstolen och flytta den upp och ner , inte i sidled , vilket kommer att skada fenor . Spraya fenor med ett kommersiellt allrengöringsmedel eller avfettningsmedel . Låt stå i 15 minuter , eller så länge tillverkarens anvisningar föreslår . Häll varmt vatten över fenorna för att ta bort smuts och renare från fenor . Var extremt noga med att hålla vattnet borta från elektriska inälvsprodukter av luftkonditioneringen. Räta alla fenor som har fått böjt under rengöringen .
6 .
Rengör kondensorn slingor i baksidan av luftkonditioneringen. Kondensorn kan ha en plastkåpa . Lyft eller öppna luckan om det är möjligt utan att skada den .
7 .
Rengör två fläktblad . Använd en mjuk trasa . Torka eller andra komponenter eller ytor som du kan nå . Dammsug hela enheten och låt den lufttorka ordentligt innan återmontering .


Relaterade artiklar


hur man rengör en tvättlina bricka avlopp med renare
Hur man monterar en parabolantenn hemma
Hur använder jag den Holmes HM - 1975 luftfuktare ?
gas vs elektriska tvättmaskiner och torktumlare
hur du tar bort stanken från en sophantering
verktyg som används för att mäta förbrukningen av el
Felsökning av elektriska tändare i en GE- spishäll
typer av drag kedjor för elektrisk strömbrytare
bror symaskin information
allmän rengöring av verktyg