hur man bygger en New Mexico sol mat torktumlare

hur man bygger en New Mexico sol mat torktumlare

Torkning färskvaror är ett fantastiskt sätt att förbereda den för lagring så den kan användas under hela vintern. Många olika mat dehydrators finns i nästan varje storlek, form och färg kan tänka sig . Den praktiska miljöaktivist skulle vilja bygga ett eget . New Mexico sol mat torken är en särskilt bra soldriven dehydrator som kan byggas hemma . New Mexico mat dehydrator använder både direkt solljus och en varm Konvektionsströmkonvertrar att påskynda mat-torkningen

Du behöver : .
Pencil .
Måttband.
2-av -4- tums tryck behandlat virke .
Cirkelsåg.
Hammer.
Trälim.
3/4-inch naglar .
1/4-tums plywood plåt .
1-av -1 tum spånskivor .
Korrugerad plåt .
Plexiglas.
Drill .
Skruvar.
Jigsaw.
Screening material.
Häftpistol.
Gångjärn.
Dörrlås .

Bygga Mat torktumlare


1 .
Skär 2-by- 4s i sex skivor , två 60 inches lång , två 38 inches lång , och två 12 inches lång .
2 .
Rita två rektanglar på plywood . Rektanglarna ska mäta 48 inches med 18 inches . Skär rektanglarna ut .
3 .
Placera rektanglar bredvid varandra på en plan yta , med den långa sidan av rektangeln som löper lodrätt . Kör en sträng trälim på plywood innanför vänstra kanten av en rektangel och den högra kanten av den andra . Ställ in 60- tums 2-by- 4s på limmet , så ena kanten i jämnhöjd med den sida av plywood och toppen av styrelsen är i jämnhöjd med toppen av plywood . När limmet har torkat , vänd dem över , och spika dem på plats .
4 .
Placera de två bitar plywood parallellt med varandra med 2-by- 4s vänd bort från centrum och plywood sticker upp i luften . Gör ett märke 8 inches från botten och toppen av varje 2-gånger-4 . Sätt 38-tum 2-by- 4s mellan varumärkena , och spika dem på plats .
5 .
Cut fyra 18- tums längder av 1- av -1 ombord . Klistra fast styrelser till övre och undre kanten av plywood med lim och sedan naglar . De bör fästas på insidan väggarna i plywood , inte ytterväggarna .
6 .
Skär en 38-av-18 tum rektangel från plywood . Limma och spika denna bit plywood till 1- av-1s på toppen av lådan . Den övre delen av lådan är den sida där 2- by- 4s är i jämnhöjd med kanten av plywood . Botten är där 2-by- 4s förlänga förbi kanten av plywood .
7 .
Skär en 38-av -30 tum rektangel från plywood . Limma och spika den till 1- av-1s på botten av lådan . Fäst de två 12- tums 2-by- 4s till slutet av plywood som sträcker sig från rutan . De ska peka i samma riktning som de båda 2-by- 4s i andra änden av plywood . Dessa kommer att vara fötter mat torktumlaren .
8 .
Klipp två 30- tums 2-by- 4s . Fäst dem till golvet i rutan längs kanterna . De bör börja ovanför de främre fötterna och sträcker sig hela vägen till den bakre väggen i lådan . Limma och spika dessa på plats med den breda sidan av 2-gånger-4 som löper vertikalt .
9 .
Täck botten av lådan med korrugerad plåt målad matt svart . Bifoga framsidan av boxen och området ovanför den korrugerade metall med plexiglas . Borra hål i plexiglas med en borr , och sedan skruva fast .
10 .
Rita en rektangel på utsidan av den bakre väggen i lådan . Toppen och sidorna av rektangeln kommer att vara en tum från toppen och sidorna av lådan . Den nedre delen av rektangeln ska vara 3 till 4 inches från toppen av lådan , vilket gör rektangeln 2 eller 3 inches tall och 36 inches bred . Klipp rektangeln ut med en sticksåg .
11 .
täcka hålen i fronten och överst i rutan med screening material , och häfta det på plats .
12 .
Klipp dörrar ut på baksidan av lådan med en sticksåg . Dörrarna skall vara nästan lika bred och lång som baksidan av lådan . Montera gångjärnen på utsidan av dörrarna för att hindra en lucka skapas. Fäst dörrlås halvvägs upp längden på dörrarna .
13 .
Nail 12- tums längder av 1- av -1 var 6 till 8 inches upp både väggar av boxen . Se till att de är på samma ställen på båda sidorna av lådan . Dessa kommer att hålla skärmar för maten att torka .

Konstruera Drying Screens


1 .
Mät bredden och djupet i insidan av rutan , precis ovanför 1- av-1s som håller skärmarna . Det kommer att vara mycket nära 38-av -18-inches , men för att skärmarna för att passa in väl , skall mätningen göras dubbelkollade innan skärmarna byggs .
2 .

Bygg en rektangel ur 1- av -1 styrelser , en 1/2-tums mindre än måtten för insidan av rutan , i både bredd och längd .
3 .

Linda skärmen runt rektangeln , och säkra den på plats med en häftpistol .
4 .
Skrubba skärmarna ordentligt med en torr borste . Vatten kan användas för att tvätta dem , men de måste torkas omedelbart för att förhindra rost . Torkning skärmar

tips och varningar


 • inte ska installeras permanent i boxen men bör vara utformat för enkel hantering och rengöring , liknande bageri magasin .


 • Relaterade artiklar


  hur man återställer en MAYTAG kylskåp
  hur man rengör en faberware kaffebryggare
  hur man fixar en a.o.
  hur korrekt ventilera en torktumlare
  hur kallt ska luften bli resultatet av central luft ?
  hur man byter en Samsung HL- p6163w lampa
  Hur rengör jag en Bionaire luftfuktare filter ?
  hur man rengör en GE elektrisk självrengörande ugn
  hur man fixar en nondraining diskmaskin
  hur du tar bort locket på en Kenmore frys