hur man kan kontrollera en GE- diskmaskin värmare

hur man kan kontrollera en GE- diskmaskin värmare

GE diskmaskiner ge en elpatron att bistå vid torkningen . Elementet i en diskmaskin fungerar på ett sätt som liknar en elektrisk räckvidd brännare , med det material långsamt uppvärmning till önskad temperatur. Eftersom värmeelementet används över tid , bygger elektriska motståndet fram till värmeelementet inte längre värms upp . Ett avbrott kan också finnas inom själva värmeelementet , förhindra en elektrisk ström och hålla elementet från uppvärmning . I båda fallen måste elementet bytas ut .

Du behöver:
Skruvmejsel
. Elektriska volt /ohmmeter .
Nåltång .


1 .
Stäng av el till diskmaskinen vid säkring eller överspänningsskydd panelen .
2 .

Leta reda på värmeelement för din GE diskmaskinen genom att öppna dörren och hitta en tub tillverkad av ett material som liknar elspis brännare . Elementet kommer cirkel runt botten av diskmaskinen under det understa racket . Beroende på din diskmaskin modell kan en plastkåpa vara över värmeelementet. Om så är fallet , ta bort locket .
3 .
Leta upp och anteckna den relativa placeringen av elementet två ändpunkter där de går igenom i badkaret och in i botten av diskmaskinen .

4 .
Stäng luckan . Ta bort kick plattan under luckan genom att ta bort skruvar i varje ände .
5 .
Leta de punkter där elementet slutar komma in diskmaskinen bas . Varje värmeelement slut kommer att ha en tråd fäst den med en platt , metalltråd kontakt.
6 .
Dra kablarna från varje ände av elementet med din tång nål näsa att greppa den platta , metall -kontakt .
7 .
Ställ din elektriska mätaren för att läsa Ohm per mätaren är tillverkarens instruktioner . Tryck en meter sond till ena änden av värmeelementet och den andra mätaren sonden till den andra änden av elementet . Om din mätare visar mellan 10 och 25 ohm, elementet bra . Om mätaravläsning inte flytta eller mätningen ligger utanför givet intervall , måste elementet bytas ut på GE diskmaskin .

tips och varningar


 • Under reparationen , när man har sparkplåt bort och de elektriska komponenterna tillgänglig , använd en dammsugare för att rengöra spindelnät och damm från runt kontrollerna . Var noga med att inte slå några kablar lös . Komponenter ren och fri från damm fungerar svalare och håller längre.
 • Stäng av el till din GE diskmaskinen . Spänningsförande ledningar kan orsaka allvarlig skada och skada på din enhet .


 • Relaterade artiklar


  olika torktumlare pluggar
  instruktioner för en ersättare brännare på en ducane gasgrill
  Felsökning av en dremmel 761
  Hur man använder en Briel Sintra maskin automatisk espresso
  hur man lagar på en braskamin
  hur man kan jämföra frysar
  Hur man väljer en bandsågblad för metall
  Frigidaire torktumlare felsökning
  Hur arbetar jag min Honeywell termostat ?
  typer av brytare för en takfläkt och ljus