Skillnaderna mellan kyl frys & frysar

Skillnaderna mellan kyl frys & frysar

Frysning är ett utmärkt sätt att bevara många livsmedel under en längre tid . Som ett resultat har frysar blivit en stapelvara i det moderna hushållet . Idag , nästan alla kylskåp har en integrerad frysen. Dessutom fristående frysar , eller frysar , finns tillgängliga när mer lagringsutrymme för fryst mat önskas . Det finns andra skillnader mellan de två typerna .

Storlek

Kylskåp och frysskåp är begränsade i storlek eftersom de måste passa in i den övergripande mått på kylskåpet . Typiska kapaciteten för dessa frysar varierar från ca 2 kubikfot på mindre kylskåp upp till omkring 10 kubikmeter på större modeller.Separata frysar har inga sådana begränsningar , och kapacitet för hushåll Modellerna typiskt 5 till 25 kubikfot . Vid den högsta änden av skalan , walk-in frysar av gigantiska proportioner är specialtillverkade för kommersiella och industriella tillämpningar .

Driftstemperatur

Äldre stil kylskåp var utrustade med en temperatur styrenhet . Temperaturen sattes i frysen och sedan en invändig passage skulle möjliggöra en liten mängd av frysen luften att cirkulera ner till kylskåpet för att hålla den kall . Temperaturen i frysen på dessa modeller oftast kunde inte sättas lägre än ca 10 grader , eller mat i kylskåpet avsnittet skulle börja frysa . I dessa tidiga dagar termen " frys " användes för att beskriva en separat frys som kan ställas in på 0 grader eller lägre , vilket gör att fryst mat som skall behållas under en mycket längre tid .I dag är alla men de lägsta slut kylskåp modeller har separat kylning styrenheter för frysen och kylskåpet . Det innebär frysfacket kan hållas vid rekommenderad temperatur på 0 grader eller mindre , oavsett temperaturen i kylskåpet avsnitt . Fristående frysskåp inte längre har en fördel i detta avseende .

energieffektivitet

Fristående frys modeller tenderar att vara mer energieffektiva än kyl-och frysskåp , bara för att de inte öppnas så ofta . Varje gång en frys öppnas , en del av den kalla luften kommer undan , så kommer frekvent öppning köra upp energianvändning. Bröst-stil fristående frysskåp har en ytterligare fördel , eftersom att ha dörren på ovansidan av enheten innebär att mycket mindre kall luft spill ut när dörren öppnas .Det är viktigt att storleken på någon frys matcher behov , eftersom energiförbrukningen är proportionell mot en enhets storlek . En frys som normalt är halvfull kommer onödan förbruka energi för att hålla den tomma delen av frysen kall . Oavsett typ av frysrum , kommer att välja Energy Star-certifierad utrustning försäkra de bästa energieffektivitet.

Avfrostning

Alla utom den lägsta slut kylskåp har självavfrostande frysar . Fristående upprätt och frysboxar finns i manuell eller självavfrostande modeller , pris oftast dikterar huruvida en frys har självavfrostande funktionen . Om du bor i ett fuktigt klimat , eller om du kommer att öppna en fristående frysens dörr ofta får det extra kostnader för självavfrostande modell motiveras . För manuell avfrostning frysar kommer en frysbox kräver mindre avfrostar ofta än en upprätt modell .


Relaterade artiklar


hur reparera bältet på en bubbelpool tork
tips om att köpa en vattenavhärdare
Hur man väljer en spiskåpa
hur man fixar en a.o.
bosch tvättmaskin felkoder
felsökning av en Sundance spa som har makt men munstycken startar inte
hur man rengör ett mirakel juicepress vetegräs
hur man byter filter på en Samsung kylskåp
hur en uppdaterad KitchenAid produkt
anvisningar för belysning ett pilotprojekt Peterson spis