tvålen löses inte upp i diskmaskinen

tvålen löses inte upp i diskmaskinen

Diskmaskiner verka som en hushållning underverk tills de upphör att fungera . Även gamla diskmaskiner kan hållas på optimal prestanda med lite underhåll och know -how . Problem som tvål inte löses kan enkelt och lätt att fixa

hårda och mjuka vatten

Om du har hårt vatten kräver din diskmaskin mer tvättmedel än om du har mjukt vatten . Men laddar upp diskmaskinen med mer tvättmedel kan leda till att det inte löser . Experimentera med olika mängder pulver tvättmedel för att se hur mycket är för mycket och hur lite fortfarande blir disken ren .

Missuppfattningar

Att byta till en gel eller flytande diskmedel är inte en lösning för att lösa pulver tvättmedel löses inte upp. Geler är inte önskvärt för många skäl , bland annat eftersom klorin i gel rengöringsmedel löser gummitätningar i diskmaskinen och geler fungerar dåligt i hårt vatten .

Förebyggande /Lösning

kallare vatten löses inte upp tvättpulver i diskmaskiner som och varmvatten . Rätter i tvättmaskinen ska rengöras med vatten i minst 130 grader C.

Underhåll

Ibland diskmaskinen avloppet blir igentäppt . Kör skålen tvättprogrammet utan rätter och en flaska ättika att rengöra och rensa insidan av diskmaskinen och avloppet . Gör detta en gång per månad för att hålla diskmaskinen fungerar och pulvret löser mer effektivt .


Relaterade artiklar


hur du tar bort trumman i en tvättmaskin
hur isär uttaget juicepressen lalanne makt
problem med kolkaminer
Vad är säkerhetsskäl för mikrovågsugn över en gasspis ?
träpellets risker
problem som orsakas av ett felaktigt installerat gas varmluft ugn
min gas ugn kommer inte att lysa
Rexair regnbåge dammsugare felsökning
hur du tar bort en ismaskinen
felsökning av en central värme och luft system