Felsökning ljus gas pilot

Felsökning ljus gas pilot

Både naturgas och apparater propan har Kontrollamporna att värma ett termoelement och producerar värme. Varmvattenberedare och hushållsapparater uppvärmning har en låga som släpper från signallampan vid alla tillfällen. Äldre modeller av kaminer har samma typ av pilot ljus för ugnen och för varje brännare för att ge eld när vreden slår på för matlagning . Nyare kaminer har elektronisk tändare och inte har en flamma från piloten ljus när apparaten inte används. Justering och rengöring pilot lampor gör det möjligt för apparaten att fungera korrekt .

Flame Justeringar


1 .
Placera en stjärnskruvmejsel på varje skruv på tillgång skylten på apparaten. Vrid varje moturs för att lossa och dra dem rakt ut att ta bort . Tillgången plattan är i allmänhet på botten av en apparat och visas som en metall dörr med gångjärn . Gasen lampan lågan syns nu .
2 .
Iakttag lågans färg och storlek . Propan lågor är blå-grön i färgen med en liten gul topp . Naturgas lågor är ljusa blå med en liten gul topp . Lågan i båda fallen bör inte vackla , vara delad på mitten eller WAN och fräser .
3 .
öka flödet av gas till en kontrollampa som har små lågor eller flammor som fräser . Placera en skruvmejsel på gasflödet justerskruven nära lampan gasröret . Vrid moturs för att öka lågan storlek. Vissa gasanordningar har en stoppskruv vända som är inbäddat i lampan gasröret .
4 .
Stäng dörren tillgång plattan , sätt i skruvarna och dra åt dem i en medurs .

Rengöring Pilot Lights


1 .
Skruva bort en lucka på apparaten för att följa lågan tändlåga. Vrid skruvarna motsols för att lossa och dra var och en rakt ut . Swing dörren luckan öppen .
2 .
Placera en stjärnskruvmejsel på gasflödet justerskruven på piloten lysrör . Vrid skruvmejseln i medurs för att stänga av gasflödet till lampan .
3 .
Tryck en nål i lampan hålet i änden som avger lågorna . Tryck nålen in och ut för att rensa damm och skräp från spetsen . Dammpartiklar täppa spetsen och minska gasflödet skapa split lågor och fladdrande lågor .
4 .
Light en match och håll den i ena handen . Placera en stjärnskruvmejsel på gasen justerskruven med den andra handen och vrid den moturs . Håll matchen nära toppen av röret för att tända lampan . Elektronisk tändning Kontrollamporna tänds på egen hand utan att behöva en match genom att trycka på tändknappen .
5 .
Stäng dörren tillgång plattan , sätt i skruvarna och dra åt dem i en medurs .

tips och varningar


 • Om du kan känna lukten av stark lukt av ruttna ägg , finns det en gasläcka . Omedelbart lämna huset och ringa gasbolaget för hjälp . Försök inte att justera en pilot ljus med en gasläcka .
 • alltid hitta en match innan du slår på gas på att tända ett ljus handbok pilot . Detta för att undvika explosioner från rökgaser innan lågan tänds .


 • Relaterade artiklar


  hur ånga rengöra kåpor
  hur man köper en spis huva
  hur man byter ett värmeelement i ett Frigidaire torktumlare
  den bästa pressning maskiner
  installationsanvisningarna för en KitchenAid automatisk ismaskin
  Hur du använder självrengörande Jenn -Air ugnar
  Felsökning av en roper spis
  tvålen löses inte upp i diskmaskinen
  Hur skapar jag en digital -tv UHF -antenn ?
  Frigidaire gasspis felkoder