MAYTAG mzd2766ge frågor

MAYTAG mzd2766ge frågor

Maytag apparater länge har varit kända för sin tillförlitlighet och hållbarhet , ingår kylskåp . Problem uppstår ibland , men det vanligaste problemen som uppstår med Maytag kylskåp är relativt enkla att reparera . Den MZD2766GE kommer med en fullständig ettårig garanti och en begränsad fem års garanti på större delar , inklusive vattenfilter . Alla reparationer som inte utförs av en auktoriserad serviceverkstad automatiskt ogiltigt garanti , så försök inte alla reparationer som innebär att öppna baksidan av kylskåpet inte din garanti har gått ut .

Inte Kylning

Om Maytag kylskåpet inte kyla , se till att den är ansluten , att temperaturen kontrollen är påslagen och att strömbrytaren är inte löst ut . Upprepad eller långvarig dörröppningar kan också hämma effektiv kylning . Ta bort kick plattan från framsidan av kylskåpet, och vakuum i kondensorn . Om kylskåpet fortfarande inte kyla , inspektera frysen för is byggs upp , om isen är närvarande , är det förmodligen uppbyggd på din förångare spolar också . Ta bort alla färskvaror mat från kylskåpet och frysen , stäng av den och lämna dörren öppen för en dag eller två tills isen smälter . Slå sedan på enheten , om den kyls ordentligt , byt ut själv avfrostningssystem . Om den inte kan det vara för lite köldmedium eller kan behöva en ny kompressor . Kontakta ett servicecenter för övriga reparationer.

Ljudnivå-/vibrationsinformation

De flesta buller och vibrationer härrör från antingen en svag golv eller en nonlevel kylskåp . En fräsande ljud från frysen är normalt och är helt enkelt ljudet av fukt droppar ner på defroster . Ett rasslande ljud från botten av kylskåpet visar en lös pan , som du kan bara tejp på plats . En kvittrande ljud från insidan av frysen visar en felaktig fläkt , som du måste ersätta . Om ljudet kommer från utsidan baksidan av kylskåpet, rengör fläktar med en mjuk borste . Om bruset kvarstår kan kompressorn behöva bytas.

Is /Vatten Funktionsstörning

Om ismaskinen inte fungerar , se till att den är påslagen , att vattenförsörjningen är påslagen och att frysen är inställd nedan 32 grader Fahrenheit . Om du har lågt vattentryck , kan vattnet inte göra det i kylskåpet , orsakar din ismaskinen och vattenberedare att inte arbeta , kontakta en rörmokare för reparationer. Avdunstande isbitar är orsakad av få användning och är normala . Om isen dispensern inte fungerar , är det förmodligen fastnat , ta bort lite is från facket , och kör kubik fungera tills det klarnar . Om ingen dispenser fungerar , se till att låsknappen är släckt . Om problemet kvarstår , kontakta en serviceverkstad.

Fukt /lukt

lukt indikerar att antingen maten inte är korrekt förpackade eller att hela interiören behöver rengöras. Fukt kan komma från en rad källor . Kondens på innerväggar är helt enkelt ett symptom på alltför varmt och fuktigt väder eller långvarig dörröppning och är helt normalt . Läckor, dock inte . Om det finns en pöl framför utsidan av kylskåpet , är en igensatt dräneringsledning problemet . Ta bort sparkplåten , rensa plaströr och ersätta den dräneringsledningen. Om det står vatten inne i kylen , är avloppet själv igensatt , ta bort den nedre lådor och manuellt ta bort skräp från avloppet . Om hela dörren är våt-antingen inne eller ute-en felaktig koppling mellan vattenlinjen och dispenser är att skylla. Om fukt kommer från utsidan baksidan av kylskåpet , inspektera vattenlinjen och motsvarande ventil för en säker anslutning och byt dem vid behov.


Relaterade artiklar


hur man fyller en regina ångtvätt
Vilka är fördelarna med ånga brickor ?
hur man byter lampa i en Hitachi 42v710
hur du ställer in termostaten på varmvattenberedare
Hur väljer jag en hårtork ?
hur man beräknar watt för en generator
felsökning av en central värme och luft system
problem med telefonsvarare
hur man programmerar start-och stopptider för insignier digital fotoram
Kenmore drop -in ugn självrengörande instruktioner