förteckning över fel Frigidaire torktumlare koder

förteckning över fel Frigidaire torktumlare koder

Frigidaire grundades 1916 och är ett av de äldsta apparaten företag i USA . Idag säljer Frigidaire ett brett spektrum av apparater, från ugnar och kylskåp till tvättmaskiner och torktumlare . Moderna Frigidaire torkar är digitala . De har tangentbord för programmering torktider och temperaturer . När det finns ett mekaniskt problem med torktumlare , blinkar en felkod på den digitala skärmen . Varje felkod motsvarar en speciell fel . Konsultera din handbok för felsökningstips och felkod information .

E24

E24 kod anger ett problem med torkens termostat eller termistor , den mekanism som styr torkens temperatur . Denna kod anger antingen ett problem med ledningar mellan termistorn och spelkontrollen , eller en kort i termistorn sig . Om du har kontrollerat ledningarna och felkoden fortfarande visas , pröva att byta termistorn . Om du byter ut termistorn och fortfarande se felkod , kan du behöva byta ut den digitala sensorer.

E5b

E28 indikerar ett problem med värmaren själv (i motsats till värmarens kontroller) . Denna kod visas när det har skett någon förändring värme vid torkningen . Ibland är detta ett problem med ledningar mellan styrkortet och torktumlaren dator . Andra gånger visar E28 en felaktig styrkortet .

E68

Koden E68 visas när en av knapparna på knappsatsen har fastnat i nedfällt läge . Detta är ett vanligt fel med flera olika modeller Frigidaire torktumlare och tenderar att inträffa när torken är fem år eller äldre . Du kanske kan un-stick den felande nyckeln manuellt . Om inte , måste du byta hela knappsatsen

E4a

E4a motsvarar automatisk avstängning kontroller . denna kod visas när torken har underlåtit att stängas vid den programmerade tidpunkten . Om torktumlaren blinkar E4a , sluta använda den tills du kan åtgärda problemet. Torkar som inte stänger av sig själv utgör en brandrisk .

E8C

E8C visas när säkerhetstermostat utlöses flera gånger i rad . Säkerhetstermostat är ett felsäkert åtgärd som stänger av torktumlaren när temperaturen blir för varm. Om säkerhetstermostaten genomgående är löst , betyder det ett problem med automatisk avstängning kontroller . Ofta kommer koder E8C och E4a blixt tillsammans .


Relaterade artiklar


hur du ställer in ett hem luftfuktare
instruktioner för att ersätta ett bälte på en dammsugare dimension ii vakuum
Hur vet jag om min termosäkring är bra ?
Felsökning gas stockar
hur man installerar en LG torktumlare wm3001hwa gas
hur man bygger ett fat grill
mikrovågsugn reparation tips
diskmaskin apparaten reparation frågor
hur man byter filter på en Samsung kylskåp
Hur man använder en Primo fem -liters vattenflaska