hur du ansluter upp en 240 volts spis

hur du ansluter upp en 240 volts spis

Flytta till ett nytt hus eller lägenhet eller helt enkelt uppgradera din köksmaskiner kan ger spänning för alla husägare . Ansluter en 240 volts spis kräver tillgång till en 220/240 volt eluttag , som kan identifieras genom dess fyra stift slots . Om en 240 volts uttag är ur funktion , finns inte eller du är remodeling , behöver du installera ett ordentligt för strömförsörjningen behövs för att driva den elektriska spisen . När de är färdiga och ansluten , kommer du att laga mat med dem favoritrecept på nolltid .

Du behöver :
strömkrets testare
. Måttband.
Gips såg.
Drill .
1 /2 tums borr.
Skruvmejsel.
Dubbla pole , 40amp , 240 volt brytare .
50 meter av den 8 spårvidd, fyra vajrar .
Avbitartång /strippor .
240 volt spis uttag .


1 .
Leta reda på befintliga 240 volts eluttag för spisen . Sätt spänningsprovaren till en av de lutande hålen på kontakten för att kontrollera att uttaget är "heta " . Om lampan på testaren lyser , är uttaget klar för användning. Om ingen aktuell utlopp finns, bestämma var kaminen ska placeras för drift , och mät upp från väggen 18 inches och markera platsen för uttaget platsen .
2 .
Skär en 2- tums hål i väggen med hjälp av sheetrock såg . Från insidan av vinden , borra ett 2-tums hål genom väggen plattan direkt över platsen för uttag . Feed den elektriska kabel ner genom hålet i toppen av väggen, medan en assistent drar 6 inches av kabel från hålet i sheetrock .
3 .
Slå på huvudströmbrytaren på den elektriska panelen av, och med hjälp av skruvmejsel , lossa och ta bort varje skruv som håller locket och dörren till den elektriska panelen.

4 .
Kör den motsatta änden av kabeln genom vinden till platsen av de viktigaste elektriska panelen . Trä kabeln ner genom existerande hål i väggen och in i elektriska panelen rutan . Dra cirka två meter över.
5 .
Skala av ca 10 inches av yttre isolering och sedan band ca 1 cm av isoleringen från varje isolerade enskilda ledarna .
6 .
Leta upp en öppen vik i panelen , för att installera dubbla polig brytare . Passa in stiften på undersidan av brytare med skårorna i panelen och tryck på brytaren i facket tills du hör stift " klick ", låsa den i rätt läge .
7 .

Fäst kabeln ledningar på brytaren. Skjut röda och svarta kablarna under vardera av de två skruvarna på toppen av strömbrytaren. Med hjälp av skruvmejsel , dra ner dem . Fäst den vita ledningen under en skruv på neutral bussen remsa i mitten av panelen . Fäst grön /koppar till jord band vid basen av panelen , och drag åt skruven ner .
8 .
tillbaka locket och dörren över den elektriska panelen rutan och dra åt skruvar ner för att hålla den på plats .
9 .
Skala av 4 inches av yttre isolering på utloppet änden av kabeln , sedan band 1 tum av varje elektrisk tråd inuti . Sätt i kabeln /kabeln genom baksidan av utlopp och skjut utlopp mot väggen . Med skruvarna från satsen infoga dem i monteringshålen och dra åt dem i väggen .
10 .
Fäst ledningarna till vägguttaget. Fäst den svarta och röda kablar till de två mässingsfärgade skruvar , den vita kabeln till silver skruv , och den gröna /koppartråd till den gröna skruven . Dra åt var och en av skruvarna ner på ledningarna för att säkra dem till vägguttaget .
11 .
Placera utloppet täcka över utlopp och säkra den på plats med en skruv . Slå på strömmen igen på panelen och sätt i testaren i uttaget för att testa om makten .
12 .
Skjut ugnen på plats , och linje upp de fyra stiften på kontakten med de fyra tapparna på utloppet och koppla in spisar nätsladden . Sätt på ugnen på och testa för drift .

tips och varningar


 • Det är bra att veta att terminologin i 220 volt och 240 volt alla hänvisar till samma spänning styrka , och det finns ingen spänning skillnad . Se till resursen länken för ytterligare förklaring.
 • Försök aldrig att fungera på alla elektrisk strömkälla utan att först stänga av strömmen och testa den , för att undvika en allvarlig eller dödlig elektrisk stöt .


 • Relaterade artiklar


  hur man gör en solenergi ugn
  hur man rengör ett mirakel juicepress vetegräs
  diy soltork
  hur man byter en spotlight glödlampa
  permanent magnet rotor generator diy
  i intervallet mikrovågsugn krav
  hur man kan anpassa torktumlare tid
  hur man bygger en mini solugn
  Felsökning och reparation av en MAYTAG diskmaskin
  hur kallt ska ett kylskåp vara ?