hur man antända lampan på en varmvattenberedare

hur man antända lampan på en varmvattenberedare

Om din gas varmvattenberedare är inte producerar varmvatten kan lampan har slocknat . Kontrollampan ger en ständig källa till värme för att antända gasen när den passerar förbi. Utan lampan , skulle du behöva gå till varmvattenberedaren och antända gasen manuellt varje gång du behövde varmvatten . Kolla din instruktionsbok för att se om din modell har en elektrisk eller manuell pilot . Elektriska piloter är mer praktiskt eftersom de inte kräver en tändare eller matchen

Du behöver : .
instruktionsboken.
Skruvmejsel (för vissa varmvattenberedare ) .
Lång grilltändare ( för gas Kontrollamporna ) .


1 .
bort luckan i botten av beredaren . Beroende på utformningen av din varmvattenberedare , kan du behöva ta bort en uppsättning fästskruvarna för att lossa panelen . Vissa varmvattenberedare har också en inre panel som måste tas bort innan du kan komma åt piloten .
2 .
Flytta reglaget till " Pilot "-läge . Om din varmvattenberedare har en elektrisk pilot , håll den röda knappen medan du trycker på tändningen tangenten så att piloten . Om du har en manuell pilot , håll den röda knappen och använda en lång grilltändare att antända gasen som den kommer ut på matarledningen . Håll den röda knappen i ytterligare en minut efter glödgning piloten att se lågan kommer lysa .
3 .
Sätt tillbaka luckan på plats igen och dra nödvändiga fästskruvarna . Vrid ratten tillbaka till " På " och ställ in temperaturvredet till önskad temperatur .

tips och varningar


 • Ring din lokala gasbolaget omedelbart om du luktar gas i närheten av varmvattenberedare. Försök inte att tända lampan om det finns någon möjlighet till en gasläcka .


 • Relaterade artiklar


  Hur rengör jag en maskin hem espresso ?
  Hur vinterförbereder jag ismaskinen på en GE- kylskåp ?
  installationsanvisningarna för en KLH 9900 satellithögtalare
  Hur felsöker jag en Bosch Axxis tork ?
  Felsökning och reparation av en MAYTAG diskmaskin
  Minka Aire felsökning
  hur man byter ADT med ett annat vaktbolag
  hur reparera kylskåp läcka
  Hur länge kan jag lämna samma vatten i min golvvärme system ?
  felsökning av en Sears varmvattenberedare