hur man gör ett glas smörgås solpanel

hur man gör ett glas smörgås solpanel

Konventionella solpaneler har många lager av mycket tunna , raffinerade silikon ordnas med små luftrum mellan dem , och inklämt mellan två glasrutor. Medan kraftfull , skulle dessa paneler bli mycket dyrt och tidskrävande att göra hemma . Men det innebär inte att du inte kan göra din egen glas smörgås solpanel . Du behöver bara tänka kreativt och använda mer tillgängligt material

Du behöver : .
koppar blinkande
Tin snips .
Ugn.
Ugn vantar .
2 glas fönsterglas , 2 fot -by-3 meter .
Silikon täta .
Krokodilklämman ledningar.
Micro-amperemeter .


1 .
Snip en bit koppar blinkande cirka 18 inches bred och 30 inches lång . Värm ugnen till 450 grader och placera på insidan på mitten rack . Låt koppar grädda i en timme , det skulle visa helt svart
2
Ta bort kopparplåt från ugnen med ugnen vantar . . Placera den på toppen av ugnen svalna i ca 30 till 45 minuter. Den svarta beläggningen flagnar och pop ut som koppar krymper , avslöjar oxiderat koppar under . Försök inte att skrubba bort de återstående svart beläggning eller så skadas koppar .
3 .
Klipp en annan del av koppar och lämnar det blankt . Lägg dina två fönsterrutor på en plan yta . Pressa en dime -stora dot av silikon täta mot varje hörn av din bakad koppar . Centrera den på en av dina glas och tryck hörnen nedåt . Det bör vara ca 1 /16 tum utrymme mellan koppar och glas . Upprepa med de bakade koppar på den andra panelen . Låt täta härda i 24 timmar .
4 .
Beskriv de blanka koppar på sidorna och botten med en mycket tunn sträng silikon täta , lämna ovansidan utan täta . Placera bakade koppar panelen ovanpå , radar upp kanterna exakt . Tryck på den övre glasskivan ner försiktigt , tätning de två panelerna tillsammans på tre sidor . Det bör vara ca 1 /8 till 3 /8 tums mellanrum mellan de två koppar panelerna när du tittar ner på dem från det öppna toppen . Täta utrymmet mellan tre av kanterna på glasrutor med en annan sträng silikon täta och lämnar igen den övre kanten öppna . Låt det härda i 24 timmar .
5 .
Fäst en tråd krokodilklämman till mitten av varje koppar panel genom den öppna övre kanten . Skjut ena sidan av varje klipp mellan glaset och koppar , den andra sidan av varje klipp ska vara i utrymmet mellan koppar panelerna . Prop i glasrutorna mot en stadig vägg i ett soligt område . Lös upp cirka en kopp salt i en liter varmt vatten . Häll blandningen i mellanrummet mellan koppar paneler . Fäst den lösa krokodilklämmor till en mikro-amperemeter för att mäta hur mycket el din panel producerar .

tips och varningar


 • Power en liten sol generator i en del av ditt hem genom att ersätta ett fönster med en av dessa paneler . Borra ett litet hål längst upp på panelen så att du kan fylla den med saltvatten . Ytterligare hål i sidorna tillåter trådarna .
 • Löd belagd koppartråd till paneler för ett praktiskt solpanel . Detta kan du göra ledningarna så länge det behövs . Enkelt band ändarna för att fästa dem till en liten generator eller elektriska föremål .


 • Relaterade artiklar


  vilka funktioner ska leta efter i en gas torktumlare
  köldmedium information
  felsökning av en dammsugare steamvac 5200
  felsökning av en Sundance hot tub
  inre delar av ljus kvicksilverånga
  hur man rengör en rökgång pelletskamin
  hur man installerar ett rotcertifikat för Windows XP
  Hur man testar Sears is beslutsfattare
  felsökning av en Cuisinart kaffebryggare
  kylskåp reparation frågor