installera VVS för en automatisk ismaskin

installera VVS för en automatisk ismaskin

Oavsett om du använder en fristående automatisk ismaskin eller ett kylskåp med inbyggd ismaskin , att installera VVS ansluta till en vattenförsörjning är nödvändig . Ismaskinen har en anslutning eller ett rör på baksidan av enheten för att länka till en vattenledning , så det är nödvändigt att binda till en närliggande VVS linje . Allt material som behövs för installation finns på de flesta hårdvara , hem förbättring eller kök och badrum butiker till ett rimligt pris

Du behöver : .
Borra med 3/4-inch lite
. Piercing sadel ventil .
Skruvmejsel.
Flätad vattenförsörjning linje .
Teflontejp.
Skiftnyckel.
2 hinkar .


1 .
Undersök vattenförsörjning anslutning på baksidan av den automatiska ismaskinen eller kylskåp för att se till att alla slangar eller kopplingar inte är skadade eller slitna .
2 .
Borra ett 3/4-inch hål i sidan av skåpet som innehåller en diskbänk och VVS närmast ismaskinen . Inspektera kallt vatten pipa för att kontrollera att det inte finns skador och en ungefärlig 2- tums rördel placerad före SINK- vattenledningen ventil som är lättillgänglig.
3 .
montera en standardiserad piercing sadel ventilen över bar koppar vattenröret med ventilen öppningen mot hålet i skåpet tidigare . Se till att sadeln ventilen placeras jämnt över röret och dra åt de två skruvarna med en skruvmejsel för att fästa den ordentligt på röret .
4 .
Feed en flätad vattenförsörjning linje med två kvinnliga ändar genom hålet i skåpet och ena änden till den nya sadeln ventilen . Wrap Teflon tejp runt gängorna på ventilen innan du köper anslutningen och hand-dra åt den . Ge kopplingsmuttern ett halvt varv med en skiftnyckel och kontrollera att sadeln ventilen inte har förändrats. Dra ned ventilen fler vid behov .
5 .
Anslut den andra änden av flätlina på baksidan av ismaskinen eller kylskåp . Kontrollera att linjen inte är vriden eller veckad . Wrap Teflon tejp runt gängorna och dra åt samma som anslutningen till sadeln ventilen .
6 .
Placera en hink under sadeln ventil och ett annat under isen-maker -line förbindelse före start vattenflödet .
7 .
Vrid den lilla ventilmekanism på den nya sadeln ventilenhetens medsols så att piercingen punkten bryter igenom koppar vattenpipan bildar en ny ventil . När handtaget vridas lätt och du hör ett svagt knäppande ljud , är röret piercade och du kan sluta att vrida på ventilen . Kontrollera sadeln ventil för läckage och dra åt den ytterligare för att stoppa vattnet från att fly .
8 .
Öppna ventilen genom att vrida tillbaka motsols för att öppna ventilen och låt vattnet flöda genom flätlina till ismaskinen . Kontrollera anslutningarna vid sadeln ventilen och ismaskinen för läckor och ge nötter ett halvt varv för att stoppa läckor .

tips och varningar


 • Kasta bort de första partier av is att de nya linjerna att spola ordentligt .
 • Se till att flätlina är tillräckligt lång för att du kan flytta ismaskinen eller kylskåp ut från väggen för att arbeta utan alltför mycket spänning i rad.
 • Öppna inte sadeln ventilen tills flätade vattenlinjen är på plats och korrekt ansluten .


 • Relaterade artiklar


  Vick ’s ultraljud luftfuktare rengöringsinstruktioner
  hur man byter en MAYTAG vattenfilter
  hur man rengör din Haier avfuktare filter
  Hur gör jag lod i en MAYTAG diskmaskin ?
  Electrolux kapseldelar
  ENERGY STAR- förordningar
  vad som orsakar frost att bygga upp i min frys ?
  Hur ändrar jag en PUR FM -9400 filter ?
  hur man ansluter en elektrisk varmvattenberedare
  hur man hänga en LCD- TV över en eldstad