komponenter som behövs för att omvandla solenergi till el

komponenter som behövs för att omvandla solenergi till el

Du behöver :
Dish rag

Solenergi är den mest riklig formen av energi vi känner till . Det kan omvandlas till elektricitet direkt med solenergi sälja och paneler eller lagras i ett batteri för användning när solen inte är tillgänglig. Inkludera en avgift registeransvarige att skydda ditt batteri , och den energin kan senare omvandlas från likspänning till växelström som driver ditt hem och kan säljas till din elleverantör .

Solpaneler

Solceller använder kisel och andra material som reagerar på direkt solljus genom att bli elektriskt upphetsad . Denna elektriska laddningen är sedan kanaliseras till ledningar som ansluter en array av solceller , var och en genererar en liten mängd ström . En solpanel är en samling av solceller , och en serie solpaneler kallas en matris . Bärbara solpaneler finns i traditionella "hårda " konstruktioner samt revolutionerande solpaneler göras med lätta , flexibla material . Flexibla solpaneler omfattar ofta alla av hårdvara att direkt använda den makt som genereras , inbegripet adapters för elektroniska enheter eller inbyggda regulatorer , batterier och växelriktare .

laddningsregulatorn

I en elektrisk krets makten kommer att flöda i båda riktningarna. Ett exempel på detta är en likströmsmotor som snurrar när el tillämpas utan blir en generator av elektrisk ström när motorn spindeln roteras med ett annat . För solenergi tjänar laddningsregulatorn i syfte att förhindra ström för att rinna tillbaka in i solpaneler och omsätta dem i miniatyr ugnen paneler . Solceller är extremt ömtåliga och makt strömmar tillbaka in solpaneler kan skada dem permanent . Avgift controllers också fungera som tillsynsmyndigheter detta villkor den nuvarande levereras till batteriet och förhindra att batteriet från överladdning , annat villkor som genererar värme och skador på utrustningen .

Batteri

Batteriet är en viktig länk för alla sol tillämpning där elen behövs under perioder av mörker . Litiumbatterier hålla laddningen längre än andra typer av laddningsbara batterier . För hemgjord applikationer är en djupurladdningsbatteri den mest tillgängliga och finns på större järnaffärer och ställen som säljer marin batterier och utrustning . Flera batterier kan kopplas i serie för att öka spänningen eller parallellkopplade kretsar som behåller sin ursprungliga spänningen men ökar den tillgängliga strömstyrka . En eller två batterier räcker för camping och rekreation , men ett hem solenergi installation kommer förmodligen innehålla en bank av batterier för att lagra så mycket konsekvent aktuell som möjligt.

inverter

En inverter används för att konvertera likström genereras av solpaneler till växelström som används av de flesta husgeråd . Växelriktare kan generera hög wattal för enheter som kräver mycket ström , t. ex. mikrovågsugnar , eller generera höga spänningar att ge för enheter som behöver mer ström, exempelvis en tv .Vad de flesta människor inte får höra är att många husgeråd har omvandlare inbyggd i dem som omvandlar växelström till likström . Ansluter en växelriktare är faktiskt ett slöseri med energi som den nuvarande omvandlas till växelspänning bara för att konverteras tillbaka till det naturliga tillståndet inuti enheten . En gammal elektrisk väckarklocka är ett bra exempel : Ta bort locket och du kommer se ett litet objekt , oftast rektangulär, ansluten till strömsladden omedelbart insidan . Objektet är en AC till DC omvandlare. Om du kopplar ur sladden och ansluta en lämplig DC strömkälla , kommer enheten att fungera perfekt .


Relaterade artiklar


hur du aktiverar ditt spjäll ner
hur man gör en kulpenna med bläck växter
elektriska spisar fördelar
felsökning en Roomba 4220 upptäckt SE robot
Hur arbetar jag en härd spis fokus pellets ?
Hur kan jag kalibrera digitala skalor ?
Hur ofta bör en torktumlare utlopp rengöras eller bytas ?
Jenn -Air mikrovågsugn felsökning
felsökning av en KitchenAid diskmaskin som inte kommer att rinna ut vatten
hur man rengör en långsam rörelse badrum dränering