min varmvattenberedare är lampan inte tänds

min varmvattenberedare är lampan inte tänds

När du inte kan ljus din varmvattenberedare pilot ljus med en tändsticka , är det dags att diagnostisera situationen . En pilot ljus har några arbetsdagar delar och som gör felsökning en ganska enkel procedur . Använd uteslutningsmetoden för att lokalisera en av de två vanligaste orsakerna tändlåga vägrar att arbeta som avsett . Du behöver inga speciella verktyg för att bota problemet och säkerställa en kontinuerlig försörjning av varmt vatten

Du behöver : .
Skiftnyckel
Phillips skruvmejsel.
Tunga garn .


1 .
Stäng av gasen till vattenvärmaren . Gå till kontrollboxen fäst utanpå väggen i varmvattenberedaren , strax ovanför dess bas . Leta reda på gas kuk ratten på toppen av manöverboxen och vrid den till läge "Av" . Detta kommer att avbryta flödet av gas. Låt ca 15 minuter för gas rök att försvinna.
2 .
Använd en skiftnyckel för att koppla bort lampan gas röret från styrdonet . Gå vidare till termoelement och brännaren gas röret och koppla bort dem från kontrollboxen .
3 .
Ta bort de yttre och inre service paneler som täcker brännkammaren av varmvattenberedare. Dra försiktigt slangen piloten gas samt termoelement och brännaren gastub från kontrollboxen. Använd din hand för tippning av brännaren ned något och ta bort den från församlingen .
4 .
Använd en skruvmejsel för att lossa skruven på klämman som håller termoelementet på plats . Sedan med tummen och pekfingret i ena handen försiktigt dra termoelementet ner och bort från brännaren montering. Sätt in en ersättare termoelement i hållaren klippet .
5 .
Anpassa termoelementet sensor vilket gör det rakt och i nivå med pilotens lågan . Anslut röret piloten gas, termoelement och brännaren gasröret till kontrollboxen . Var försiktig när du drar åt beslag med din nyckel , de kommer att få korsa-träde om den är gjord för hårt . Byt inre och yttre service paneler . Ett termoelement med en utbränd sensorn är den vanligaste orsaken en varmvattenberedare är lampan tänds inte .
6 .
Kontrollera om främmande ämnen i försöksverksamheten ljusets gasröret om piloten lampan fortfarande inte tänds . Ta bort brännaranordningen som tidigare beskrivits. Lossa lampan gas rör. Kör en längd av tunga snöre igenom det . Detta bör ta bort all smuts och damm som kan ha samlats . Refasten piloten ljusets gasröret på brännaren montering och kontroll boxen . Sätt tillbaka termoelement och brännaren gasröret på kontrollboxen och stäng rensluckor . Rengöring av matarslangen säkerställer ett obehindrat flöde av gas till lampan .

tips och varningar


 • Kontrollera att gasen inte har stängts av vid den stora yttre ventilen .
 • Köp en termoelement vid en VVS leverans butik eller på en järnaffär .
 • rökgaser är giftiga . Se till att vredet gaskontroll för varmvattenberedaren är i läge "Av" innan felsökning eventuella problem.


 • Relaterade artiklar


  hur man ansluter en LCD HDTV till en stereo med optisk kabel
  varför är lågan gul på min gasspis ?
  hur en uppdaterad KitchenAid produkt
  Hur lagar jag i en Amana mikrovågsugn rr -700 ?
  hur man byter en strömkabel på en MAYTAG Neptune
  vad är syftet med ett kylarlock ?
  hur man kan stoppa en Kenmore torktumlare från gnisslande
  hur felsöker jag en Roomba proffs?
  hur man fixar en läckande grävling 1 insinkerator
  hur man byter en Frigidaire modell r53ohl2 ugn baka element